HTML

Mindennapi hülyeségek

Azok az apróságok, amik mellett mindnyájan elmegyünk, de nem biztos, hogy ráérünk észrevenni őket. Néha bosszantóak, de ha nem velünk történnek meg, még szórakozni is lehet rajtuk.

Friss topikok

  • vwpolo: Csak szólok, hogy a Lórántffy Kolinak semmi köze a fősulihoz, az egy szakközép kolesza :) (2013.03.12. 19:01) Ingyen albérlet??????
  • ablakos: Az ilyen hülyeségeket még az szokta tetézni, amikor egy adott házon több tíz évvel korábbi házszám... (2011.09.15. 11:35) Tirpákia szépségei I. avagy a házszámok sűrűjében
  • Law enforcer: ZolTHán? (2011.08.30. 20:36) Téhával
  • Laczos (törölt): @Zizike98: Gratulálok neki! A plakát önmagában jó lett. Arról viszont lehet, hogy nem tehet még ő ... (2009.06.21. 16:00) Csak stílusosan!
  • metalboy: A másfél literes PET-palack szinte egyáltalán nem minősül borosüvegnek( a benne lévő folyadék pedi... (2009.01.27. 08:11) (B)ornamentika

Most akkor mi történt?

2008.06.10. 23:13 Dizzy_P

Újra egy netes szörfözésem végeredményét írom most le. Eddig olyan dolgokról írtam, amiket nem épp a vezető, igényes honlapokon találtam. De most... Kiderült, hogy a legelitebb hírközlő internetes médiumok is tudnak érdekességgel szolgálni ennek a blognak. A hír önmagában nem vicces, sőt, elég szomorú. Szudán fővárosában, Kartúmban egy repülőgép szerencsétlenségben több, mint 100 ember meghalt. Na de hogy közölte ezt le négy különböző hírügynökség? A honlapok címét nem írom, mert ez itt nem a reklám helye.
Ezek ugyanannak a hírnek a főcímei:
1. Felrobbant egy utasszállító a kartúmi repülőtéren
Eddig semmi probléma.
2. Kigyulladt egy utasszállító a kartúmi repülőtéren
Kigyulladt, felrobbant...hasonlít.
3. Lezuhant egy utasszállító Szudánban - legalább 100 halott
Igen, ez még ugyanaz a hír!
És akkor a végére az, amelyik nem bízta a véletlenre:
4. Kettétört, és felrobbant egy utasszállító Szudánban.
Ez már majdnem a bíztos megoldás, ebben már nem csak a robbanás van. De akkor már kreálok én egy főcímet:
Lezuhant, kettétört, kigyulladt, és felrobbant egy gép Szudánban - legalább 100 halott
Ez így logikus szerintem. De a logikára is sikerült rácáfolniuk, amikor úgy döntöttem, végig is olvasom a hírt.

"Leszállás után felrobbant majd kigyulladt egy utasszállító repülőgép kedd este a szudáni főváros, Kartúm repülőterén."

Na tehát...zuhanásról nincs szó. Felrobbant, majd kigyulladt. Végül is lehetséges ilyen sorrendben, de ha már felrobbant, nem mindegy, hogy ki is gyulladt? Robbánás előtt - után előfordul az ilyen. De ha utána van, akkor meg már azon nagyon segíteni nem lehet. Megvolt a nagy bumm, és egy viszonlyag nagyobb területen, szétszóródva repülőgép alkatrészek égnek. Lehet, hogy velem van a baj, de én ebben már nem látom a hírértéket. Ezek után a többi honlapon nem volt kedvem végigolvasni a hírt, csak úgy belekukkantottam mindenhol. Volt, ahol kényszerleszállásról írtak, a másikban meg zuhanásról...Most akkor mi történt? Kinek higgyek?

1 komment

Címkék: hírek szudán repülőgép utasszállító kartúm

A bejegyzés trackback címe:

https://napihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr37513920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

metalboy 2008.06.11. 00:07:02

A lényeget ki lehet venni a hírek mindegyikéből, ami nem más minthogy Szudánban egyel kevesebb a repülő... (meg felszabadult pár munkahely is)
süti beállítások módosítása