HTML

Mindennapi hülyeségek

Azok az apróságok, amik mellett mindnyájan elmegyünk, de nem biztos, hogy ráérünk észrevenni őket. Néha bosszantóak, de ha nem velünk történnek meg, még szórakozni is lehet rajtuk.

Friss topikok

  • vwpolo: Csak szólok, hogy a Lórántffy Kolinak semmi köze a fősulihoz, az egy szakközép kolesza :) (2013.03.12. 19:01) Ingyen albérlet??????
  • ablakos: Az ilyen hülyeségeket még az szokta tetézni, amikor egy adott házon több tíz évvel korábbi házszám... (2011.09.15. 11:35) Tirpákia szépségei I. avagy a házszámok sűrűjében
  • Law enforcer: ZolTHán? (2011.08.30. 20:36) Téhával
  • Laczos (törölt): @Zizike98: Gratulálok neki! A plakát önmagában jó lett. Arról viszont lehet, hogy nem tehet még ő ... (2009.06.21. 16:00) Csak stílusosan!
  • metalboy: A másfél literes PET-palack szinte egyáltalán nem minősül borosüvegnek( a benne lévő folyadék pedi... (2009.01.27. 08:11) (B)ornamentika

Az ukrán körforgalom

2008.03.16. 19:37 Dizzy_P

Ez, amiről most fogok írni, sajnos nem velem történt meg. A szüleim jártak mostanában Ukrajnában, és apa mesélte ezt nekem.
Én is voltam már ebben az országban, többször is, már akkor megdöbbentettek az ottani közlekedési szokások, de ezt nem tapasztaltam. Úgy tűnik az ukránoknak nem teljesen sikerült még elsajátítani a körforgalom használatát. Ez úgy derült ki, hogy amikor apa odaért a körforgóhoz, megállt a körforgóban közlekedő autó. Apa ezt nem nagyon tudta mire vélni, de elindult, ha már egyszer az megállt. Aztán egy újabb körforgalomnál ez megint megtörtént. Mikor apa észrevette, hogy nem mérgelődnek, dudálnak, gondolta, hogy itt így mennek a dolgok. Viszont a következő körforgónál már nem engedték el. Aztán megint elengedték, megint nem... és ez így váltakozott. Végül mikor elérték az utécélt, ott elmagyarázták neki az itteni körforgalom használatát. Ezt most elmagyarázom én is nektek, még jól jöhet.
Az a körforgalom, ami előtt tábla van, hogy ez körforgalom, ott normálisan a körforgalom szabályai működnek. VISZONT! Az a körforgalom, ami előtt nincs ilyen tábla, ott a kereszteződés szabályai működnek, tehát a magasabb rendű útról érkezőnek van elsőbbsége. Tehát az, ami körforgalomnak van építve, de nincs előtte az a tábla, hogy ez egy körforgalom, az hiába van körforgalomnak építve, az a körforgalom nem körforgalom.
Viszont így mi értelme van?
Na és ez megfogalmaz bennem egy kérdést. Mi van akkor, ha egy kereszteződés elé raknak egy körforgalom táblát? Az a kereszteződés akkor körforgalom?

1 komment

Címkék: közlekedés ukrajna kresz körforgalom

A bejegyzés trackback címe:

https://napihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr38383565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

metalboy 2008.03.16. 22:25:12

A kereszteződés az körforgalom táblával felszerelve kereszteződés marad. Szerintem... De mi van akkor, ha a körfargalmat az egyik irányból (mondjuk jobról) táblával jelölik de egy másikból(például szemből) nem. Merthogy ilyen is találnánk az tuti....
süti beállítások módosítása