HTML

Mindennapi hülyeségek

Azok az apróságok, amik mellett mindnyájan elmegyünk, de nem biztos, hogy ráérünk észrevenni őket. Néha bosszantóak, de ha nem velünk történnek meg, még szórakozni is lehet rajtuk.

Friss topikok

  • vwpolo: Csak szólok, hogy a Lórántffy Kolinak semmi köze a fősulihoz, az egy szakközép kolesza :) (2013.03.12. 19:01) Ingyen albérlet??????
  • ablakos: Az ilyen hülyeségeket még az szokta tetézni, amikor egy adott házon több tíz évvel korábbi házszám... (2011.09.15. 11:35) Tirpákia szépségei I. avagy a házszámok sűrűjében
  • Law enforcer: ZolTHán? (2011.08.30. 20:36) Téhával
  • Laczos (törölt): @Zizike98: Gratulálok neki! A plakát önmagában jó lett. Arról viszont lehet, hogy nem tehet még ő ... (2009.06.21. 16:00) Csak stílusosan!
  • metalboy: A másfél literes PET-palack szinte egyáltalán nem minősül borosüvegnek( a benne lévő folyadék pedi... (2009.01.27. 08:11) (B)ornamentika

Látni és látszani

2008.02.11. 22:21 Laczos (törölt)

Régi vágyam egy normális tolatólámpa. Még tavalyelőtt decemberben kellett egy töksötét, elszórt vasaktól egyáltalán nem mentes udvaron (akik ismerősek Szerencsen: a volt vágóhíd udvarán) Y-ban megfordulnom, mikor először megfogalmazódott bennem, hogy bizony jó lenne valamiféle tolatólámpa, hátha az valami halvány derengést produkálna a kocsi mögött és nem rombolnám le az esetlegesen mögém került mindenféle kocsikerekeket, utánfutókat. Egyébként volt már szerencsém utólagos tolatólámpás Zsigulihoz, meglepően jól lehet hátralátni a 21 W-os izzóval, pedig nem az az elsődleges célja.
Aztán jött a tavasz és egy tolatásból parkolás a gimnázium előtt, ami szintén könnyebb lett volna, ha a mögöttem jövők látják, hogy tolatni akarok, ezért kikerülnek, hagynak betolatni, nem csak várják, hogy mi fog történni (és nem dudálnak, mikor megindulok hátrafelé valamint nem állnak a s*ggembe, hogy ne legyen helyem befordulni). Akkor már nagyon erősen érett a gondolat: nekem tolatólámpa kell!
Bebújtam a kocsi alá - a váltó sajnos eredeti, 1974-es, a tolatólámpa-kapcsoló helye zsákfurat, menet nélkül. Na, nem baj, kitaláltam a kapcsolóra egy másik megoldást, kerestem egy lámpatestet, de nem volt időm összerakni.
Aztán jött a Miskolc Rali. Petiékkel mentem, kerestünk egy megfelelő parkolóhelyet és elkezdtünk kipakolni. Aztán megláttam a csodát:

 

Ford Orion 1.8D Ghia. Ez látszik elsőre, nem ez a lényeg, hanem az, ami a lökhárító alatt található.

 

Két projektoros ködlámpa. Ezt nem tudtam értelmezni. Lehet, hogy a Fordoknál csúcsnak számító Ghia-felszereltség része? Lehet, hogy munkalámpa az eke felakasztásához? Lehet, hogy fényágyú? Esetleg fotonhajtómű? Vagy talán azzal a szándékkel szerelte fel a tulajdonos, hogy a lézervájt/kszenonifekt/plusznyócvanszázalék és hasonló fantázianevű tuning-H4-izzókkal felszerelt, rosszul beállított fényszórókkal, éjjel-nappal helyzetjelző+ködlámpával (hogy egyszerre látsszon a zöld helyzetjelző és a xenonkék piacos H3 izzó a ködlámpában) közlekedő tuningőrülteknek éjszaka a szemébe világíthasson, mikor már nagyon zavarja a tükörben az atomrobbanás-erősségű fény? Fogalmam sincs. Vagy esetleg jóval kézenfekvőbb módon tolatólámpa lenne? Nem tudom, mi értelme van, hiszen van a gyári lámpatestben is tolatólámpa. Más kérdés, hogy nekem úgy tűnik, mintha piros izzó lenne benne, lehet, hogy a féklámpa kapott egy kis rásegítést. Viszont az biztos, hogy két ilyen fényszóróval a hangyákat is meglátja a sötét udvaron és a tolatásból parkolási kísérletét is észreveszik.
Mindegy, bármilyen célt is szolgáljon az a két lámpa, az autó tulajdonosa a lehető legkomolyabban gondolta, mert két ilyen erejű ködlámpát (a projektoros ellipszoidtükrös ködlámpa zavaróan tud vakítani) csak úgy, poénból nem szokás felszerelgetni...

Szólj hozzá!

Címkék: ford ködlámpa miskolc rali tolatólámpa

A bejegyzés trackback címe:

https://napihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr95335648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása