HTML

Mindennapi hülyeségek

Azok az apróságok, amik mellett mindnyájan elmegyünk, de nem biztos, hogy ráérünk észrevenni őket. Néha bosszantóak, de ha nem velünk történnek meg, még szórakozni is lehet rajtuk.

Friss topikok

  • vwpolo: Csak szólok, hogy a Lórántffy Kolinak semmi köze a fősulihoz, az egy szakközép kolesza :) (2013.03.12. 19:01) Ingyen albérlet??????
  • ablakos: Az ilyen hülyeségeket még az szokta tetézni, amikor egy adott házon több tíz évvel korábbi házszám... (2011.09.15. 11:35) Tirpákia szépségei I. avagy a házszámok sűrűjében
  • Law enforcer: ZolTHán? (2011.08.30. 20:36) Téhával
  • Laczos (törölt): @Zizike98: Gratulálok neki! A plakát önmagában jó lett. Arról viszont lehet, hogy nem tehet még ő ... (2009.06.21. 16:00) Csak stílusosan!
  • metalboy: A másfél literes PET-palack szinte egyáltalán nem minősül borosüvegnek( a benne lévő folyadék pedi... (2009.01.27. 08:11) (B)ornamentika

A seprű üzenete

2009.02.16. 11:34 Laczos (törölt)

Egy vasútállomáson láthat az ember meglepő dolgokat. Főleg, ha az olyan nagy, mint a debreceni Nagyállomás. Ott előfordulhat, hogy az ember csak kulcsot akar másoltatni, mégis találkozik legalább nyolc olyan emberrel, aki épp most késte le a vonatot, ami munkából vinné hazafelé (fél tizenegykor, jó munkarendje lehet), ezért csak húsz forintot kér, közben belép legalább három olyan egyházba, ami az egyedüli üdvözüléshez vezet el, ráadásul még a bangladesi száraztésztagyár építésekor megfázott tádzsik vendégmunkások árváinak is adakozhat. Nagyszerű!

De vannak olyan dolgok is, amelyek szavak nélkül tudnak meglepetést okozni. Ilyenek a harmadik foktól induló lépcsőfelvonók (nehogy már fel lehessen szállni rájuk tolókocsival), amelyek talán épp ezért nem is működnek. Ilyen a 7-8. vágányok peronján már október óta rozsdásodó fékpofa (jó pár kiló öntöttvas, a kutyának sem kell) és ilyen volt ez is:

Az ott egy seprű. Nem egészen értettem, mit keres ott, de több magyarázatot is találtam rá:
1. A takarítás meggyorsítása - az utasok panaszai miatt a MÁV elkezdte a személykocsik és állomások takarítását és ezt meggyorsítandó a takarítók az eszközeiket mindig ott hagyják, ahol használni fogják. Így a két peron közti szakaszt gyorsabban tehetik meg, nem kell lépcsőzni a takarítószerekkel és -eszközökkel.
2. Felhívás öngondoskodásra - az előzőekből kiindulva a MÁV diszkrét felhívásként teszi közzé, hogy "Ha koszos a pályaudvar, ott a seprű, lesz szíves takarítani a tisztelt, elégedetlen utas!". Munkamoráljukat ismerve ez a legvalószínűbb.
3. A MÁV új stratégiájának része: P+R parkoló - kizárólag 80 év feletti, ősz hajú, seprűn közlekedő hölgyek részére. Igénybevételük a Nemzetközi Boszorkány- és Varázslószövetség érvényes tagsági igazolványával lehetséges.

Vagy lehet, hogy valami prózaibb ok áll a háttérben?

Szólj hozzá!

Címkék: máv debrecen nagyállomás seprű

A bejegyzés trackback címe:

https://napihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr77944367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása