HTML

Mindennapi hülyeségek

Azok az apróságok, amik mellett mindnyájan elmegyünk, de nem biztos, hogy ráérünk észrevenni őket. Néha bosszantóak, de ha nem velünk történnek meg, még szórakozni is lehet rajtuk.

Friss topikok

  • vwpolo: Csak szólok, hogy a Lórántffy Kolinak semmi köze a fősulihoz, az egy szakközép kolesza :) (2013.03.12. 19:01) Ingyen albérlet??????
  • ablakos: Az ilyen hülyeségeket még az szokta tetézni, amikor egy adott házon több tíz évvel korábbi házszám... (2011.09.15. 11:35) Tirpákia szépségei I. avagy a házszámok sűrűjében
  • Law enforcer: ZolTHán? (2011.08.30. 20:36) Téhával
  • Laczos (törölt): @Zizike98: Gratulálok neki! A plakát önmagában jó lett. Arról viszont lehet, hogy nem tehet még ő ... (2009.06.21. 16:00) Csak stílusosan!
  • metalboy: A másfél literes PET-palack szinte egyáltalán nem minősül borosüvegnek( a benne lévő folyadék pedi... (2009.01.27. 08:11) (B)ornamentika

Mesét néztem...

2008.05.30. 18:17 Laczos (törölt)

Tesóm még mindig nem gyógyult meg (mivel a gyógyszerbeadás problémákba ütközik), így ma is nekem kellett visszatartanom attól, hogy szétbontsa a házat. Ebben segítségemre volt a technika: az Ismerd meg Eperkét! című idegbajt néztük együtt.
Valamikor mesének szánhatták a művet, de nem jött össze. A történet szerint Eperke Epreskertben lakik, minden eperből van náluk és a húgának, Almababának (én már itt nem értettem a dolgot) próbál születésnapi zsúrt szervezni, mert most lesz egy éves. Szülők nincsenek, nem tudom, hogyan oldották meg. Felkerekednek hát és elindulnak, hogy beszerezzenek minden fontos kelléket.
Torta nélkül nem jó a születésnap. Karamella tortaboltjában keresgélnek. Karamella a polcon ki tudja, mióta álló tortáka próbálja rájuk sózni:
"Ajánlhatok egy könnyű piskótát?"
Eperke egyensúlyozik vele, aztán visszateszi:
"Lehet, hogy könnyű, de a méretével bajok vannak!"
"Akkor itt egy habostorta. Ennek szinte nincs is súlya!"
B***eg, Karamella, hülye vagy vagy csak teljesen süket? Azt mondta, nem a súlyával (tömegével, de ez most mindegy) van baj, hanem a méretével! Mindegy, leteszi az asztalra, ettől a habostortából elkezd folyni a víz.
"Köszönjük, nem, túl folyékony!"
Hát igen, a polcon ki tudja, mióta álldogáló habostortából akármi is folyhat...
Végül aztán csak produkálnak valami tortát és továbbindulnak. Némi keresgélés után Puffancshoz jutnak, akinek a távcsövével Eperke megtalálja a csokifolyót. Nem tudja, mi az, ezért Puffancs odavezeti őket. A probléma csak ott van, hogy a film elején egyszer már megálltak a folyó partján. De nem baj, nézzük ezt el a filmkészítőknek!
De azt, ahogy a szülinapi zsúrra meghívják a vendégeket, nagyon nem értem. A film során öt idegennel találkoznak, mindnek elmondják, hogy mire készülnek. De nem hívják meg őket még akkor sem, mikor mindegyiktől kapnak valami segítséget a szervezéshez (sütemény, torta, útbaigazítás, stb.). Otthon jönnek rá, hogy senkit sem hívtak meg, nagy a búslakodás, de Eperkének ötlete támad. Meglátja a pillangókat. Pillangó formájú meghívót készítenek papírból, kiengedik az ablakon és a papírpillangó magától odarepül a címzetthez. Na, ez már kicsit sok volt nekem. Mint ahogy az is, mikor a készítés közben kiborul a festék, erre Eperke megjegyzi: "Nem baj, már úgyis készen vagyunk!". Tehát ha elkészül, amit akart, akkor nem jelent problémát, hogy három doboz festék teríti be a házat. Miért? Akkor nem ugyanúgy kell eltakarítani?
Nem baj, a lényeg, hogy odaérnek a vendégek és mindenki jól szórakozik. Én pedig próbálom elfelejteni, hogy én is voltam ekkora és én is ugyanilyen jól szórakoztam ugyanennyire agyatlan meséken.

Szólj hozzá!

Címkék: mese szerencs

A bejegyzés trackback címe:

https://napihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr72495413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása