HTML

Mindennapi hülyeségek

Azok az apróságok, amik mellett mindnyájan elmegyünk, de nem biztos, hogy ráérünk észrevenni őket. Néha bosszantóak, de ha nem velünk történnek meg, még szórakozni is lehet rajtuk.

Friss topikok

  • vwpolo: Csak szólok, hogy a Lórántffy Kolinak semmi köze a fősulihoz, az egy szakközép kolesza :) (2013.03.12. 19:01) Ingyen albérlet??????
  • ablakos: Az ilyen hülyeségeket még az szokta tetézni, amikor egy adott házon több tíz évvel korábbi házszám... (2011.09.15. 11:35) Tirpákia szépségei I. avagy a házszámok sűrűjében
  • Law enforcer: ZolTHán? (2011.08.30. 20:36) Téhával
  • Laczos (törölt): @Zizike98: Gratulálok neki! A plakát önmagában jó lett. Arról viszont lehet, hogy nem tehet még ő ... (2009.06.21. 16:00) Csak stílusosan!
  • metalboy: A másfél literes PET-palack szinte egyáltalán nem minősül borosüvegnek( a benne lévő folyadék pedi... (2009.01.27. 08:11) (B)ornamentika

Gugli

2009.01.25. 20:27 Laczos (törölt)

Az internet csaknem végtelen információforrás. Szinte mindent meg lehet találni rajta. Azonban mivel ilyen hatalmas, bizony gondot okoz, hogy hogyan is találjuk meg a keresett információt - tipikus "tű a szénakazalban" effektus. No de ezt el kell viselnünk azért cserébe, hogy van rá esély, hogy megtaláljuk, mivel szinte minden fenn van a neten.

Ezt a folyamatot (ti. az információk megtalálását) segítik elő a keresők, ezek közül a legnagyobb forgalmú, legismertebb a Google. Az internetezők barátjának szokták nevezni és előszeretettel hívják fel a létezésére a különböző fórumokon, levelezőlistákon, közösségi oldalakon értelmetlenebbnél értelmetlenebb kérdéseket feltevő kezdő felhasználókat - akik aztán ezen néha megsértődnek.

Pedig egyszerű a dolog: az ember megnyitja a Google (magyar nevén gugli) kezdőlapját, bepötyögi, amire kíváncsi és a program azt adja ki neki, hogy ezt hol találja meg. A jó keresőmotor és a PageRank jóvoltából az, aki tudja, hogy kell jó kulcsszavakat beírni, azonnal rábukkanhat bármire. Egyszerűbb, mint könyvtárban katalógust böngészni, könyvet kikeresni, olvasgatni, jegyzetelni.

De van, akinek mgé ez is bonyolult. Nekik szól ez az oldal. Egyszerű: be kell írni, mit keresünk, kapunk egy linket, elküldjük a delikvensnek, ő pedig csak rákattint és álmékodik, hogy: "Gyá, ez ilyet is tud?". A mottója szerint:

"Ez az oldal azoknak az embereknek készült, akik kényelmesebbnek találják, hogy a kérdéseikkel zavarjanak, ahelyett, hogy megkeresnék a google-on".

Nos, kérem, itt járunk. Erre is van egy weblap. Nem tudom, nevessek-e az értelmetlen ötleten - vagy sírjak, hogy mégis volt értelme, mert annyira hülye emberek is vannak, akiknek erre tényleg szüksége van...

2 komment

Címkék: google internet nagyon hülyék

A bejegyzés trackback címe:

https://napihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr28902004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

metalboy 2009.01.26. 09:41:48

Hogyeztmostígyhogy???
van egy oldal ami rákeres a google-ban arra amit beírsz? Magyarul megmondva csináltak egy internetes keresőn keresőt (fogalmam nincs, hogy ennek van e értelme még hatás alatt állok).

Nem értem miért nem tudják az emberek megtanulni hogy a Google az isten!!!! Az mindenre tudja a választ! és nem tegnap indult el ez az egész, már létezik egy ideje. De azért még mindig kell hogy legyenek hülye emberek és hülye megoldások....

Laczos (törölt) · http://napihulyeseg.blog.hu 2009.01.26. 11:13:43

@metalboy: Igen, pontosan. Nem neked kell a gugliba beírni, hanem jön valaki és készít neked egy linket, ami a guglin keres. Hát nem csodálatos?
Az meg, hogy régóta van a gugli... Hülyék még régebb óta léteznek.
süti beállítások módosítása