HTML

Mindennapi hülyeségek

Azok az apróságok, amik mellett mindnyájan elmegyünk, de nem biztos, hogy ráérünk észrevenni őket. Néha bosszantóak, de ha nem velünk történnek meg, még szórakozni is lehet rajtuk.

Friss topikok

  • vwpolo: Csak szólok, hogy a Lórántffy Kolinak semmi köze a fősulihoz, az egy szakközép kolesza :) (2013.03.12. 19:01) Ingyen albérlet??????
  • ablakos: Az ilyen hülyeségeket még az szokta tetézni, amikor egy adott házon több tíz évvel korábbi házszám... (2011.09.15. 11:35) Tirpákia szépségei I. avagy a házszámok sűrűjében
  • Law enforcer: ZolTHán? (2011.08.30. 20:36) Téhával
  • Laczos (törölt): @Zizike98: Gratulálok neki! A plakát önmagában jó lett. Arról viszont lehet, hogy nem tehet még ő ... (2009.06.21. 16:00) Csak stílusosan!
  • metalboy: A másfél literes PET-palack szinte egyáltalán nem minősül borosüvegnek( a benne lévő folyadék pedi... (2009.01.27. 08:11) (B)ornamentika

Nagy bölcsességek

2009.01.21. 09:44 Laczos (törölt)

Jó érzés nagy bölcsességeket megtalálni és igazolni. Nekem nemrég kettőt sikerült egyszerre.

A magyar népesség nagy részének (tisztelet a kivételnek persze) katasztrofális a helyesírása. Mellette egy jelentős százaléknak a fogalmazóképessége is valahol a béka feneke alatt van. Sokan sokféle okot mondanak rá, de azt hiszem, sikerült megtalálnom az igazi megoldást a kérdésre.

Hogy hol? Meglepő lesz: a Totalcar olvasói levelkből összeállított blogján. Történt ugyanis, hogy egy kedves, megnyerő fiatalember (netán ifjú hölgy?) írt nekik egy levelet matricatervezés okából. Értelmesen, szépen, ahogy azt mostanában megszokhatjuk a körülöttünk élőktől. A kommentelők pedig a ommm levélhez fűzött kérésére (tudniillik mi a franckarikát akart szerencsétlen levélíró) lelkesen elkezdték értelmezni a problémát.

És ekkor jött a váratlan fordulat, a minden eldöntő csapás: megjelent Surci. Surci, aki vagy tényleg maga követte el a dolgot, vagy vállalta a valódi tettes helyett a mártíromságot, de megtette, odaírta:

"Én voltam nem akkartam semmi menőzést csak vissza olvastam a blogot én láttam hogy rajta volt a pimp my ride bivaly basznád és gondoltam beküldöm ezt ha valami szerint ez rossz BOCS!"

A lassacskán lecsengő értetlenkedés és instant ötletbörze (a "Kérdezzétek meg Fekete Pákót" című ötlet nálam kategóriagyőztes :-) pedig ezzel merőben új fordulatot vett. Nem kell végre találgatni, itt a tettes, meg lehet kérdezni, ő hogy is gondolta ezt. Surci barátunk pedig kivetkőzve mérhetetlen sértődöttségéből (mert borzasztó is tud lenni, ha az embert gyenge verbális képességei miatt inzultálják és épp azért nem tud védekezni, mert az érthetően fogalmazás művészete úgy húzott el előtte, mint egy kivételesen időben induló InterCity a rutinosan 10 perccel későbbre érkező utazó előtt) válaszolt. Megadta a választ a nagy kérdésre: miért is képtelen ő értelmesen írni.

"És amikor elküldtem fele annyi hiba sem volt benne mint ammit ki tettek(azért nem jól írtam mert kopik a billentyüzet!"

Azt, hogy az eredetiben mennyi hiba volt, csak ő és a TC szerkesztői tudják (de ommm válaszolt, meg is írta, hogy ebbe bizony nem nyúltak bele). Az első érv tehát kilőve - vagyis ő tényleg nem tud írni, nem cska egy-két hibáját nagyították fel. No de a második... Kopik a billentyűzet. Hát, kérem, ebbe nem lehet belekötni. Ez bombabiztos érv. Az "Ara gondoltom" és a  "hogy lehet a Paint nevu probramban egy matricatervezés okából csinált autóból leírnál hogy kell megminden" szókapcsolatokba tényleg nem lehet belekötni. Hiszen szegény azt sem tudja, mit gépel, mert a vakírás nem megy, a billentyűket meg hiába nézi, nem sok újat mondanak, hiszen le vannak kopva. Nem is csoda, ha az értelmes megfogalmazásra nem marad energiája, mert mind elmegy arra, hogy megtalálja a (legalább nagyjából) megfelelő billentyűket...

De Surci nem érte be  ennyivel. A fokozódó cseszegetést egy újabb mindent elsöprő rohammal próbálta meg visszaverni:

"Nem látsz!? K O P P I K A BILLENTYŰZET!!!!!!"

Nyomatékosít. Nem hagyja magát. Csak ahogyan egy jó humorú hozzászóló megjegyezte, a billentyűzet egy P-vel kopik. De Surcit nem olyan fából faragták, hogy ennyi után feladja...

"valakiknek meghaladjaaz agy kapacitását hogy megértse nem jó a billentyűzet ennél többször nem írom le!!"

Nem írja le... Nem szórakoztat minket, pedig úgy megnéztük volna, mit talál még ki... Hogyan tudta volna még előadni? Érdekes kérdés, de nem kapunk rá választ. Pedig önbizalom van. Az agyakapacitás emlegetése ilyen fogalmazókészség mellett több, mint merész húzás. De nem baj, Surcit ezért szeretjük :-) Csak azok a gonosz kommentelők, azok nem hagyták... Nem engedtek neki, szívatták tovább, ezért egy újabb frontot kellett nyitnia:

"Ja és sosem gondoltam volna hogy itt tart ma MAGYARORSZÁG hogy már..."

Innentől felesleges folytatnom. Megvolt a jolly jokernek számító mondatkezdet, innen bármi jöhet. Ez egy univerzális befejezés, minden gondolatmenetet el lehet ide juttatni, minden kritikára lehet ez a viszontválasz... Csodás! És Surci barátunk is megtalálta ezt a mindenre jó mondatot. Kár, hogy nem írt helyette valami sajátot, de ez... Ez így olyan jellegzetesen magyar.

No és a tanulságok:
1. A mai magyarok nagy része azért nem tud írni, mert lekopott a billentyűzete. Ez egy komoly indok (ez volt az új bölcsesség).
2. Ha a hülyeség önbizalommal, akaraterővel és szorgalommal párosul, abból fergeteges dolgok születnek (ez nem volt újdonság, csak újból igazolást nyert).

De semmi gond, veled vagyunk, Surci, kitartás és írj minél többet, mert szüksége van rád az országnak! Ugyanis azon kevés kivétel közé tartozol, aki nem osztja meg a közönséget. Együtt röhögtünk. Nem biztos, hogy veled... :-)

Szólj hozzá!

Címkék: internet totalcar helyesiras

A bejegyzés trackback címe:

https://napihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr49892395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása