HTML

Mindennapi hülyeségek

Azok az apróságok, amik mellett mindnyájan elmegyünk, de nem biztos, hogy ráérünk észrevenni őket. Néha bosszantóak, de ha nem velünk történnek meg, még szórakozni is lehet rajtuk.

Friss topikok

  • vwpolo: Csak szólok, hogy a Lórántffy Kolinak semmi köze a fősulihoz, az egy szakközép kolesza :) (2013.03.12. 19:01) Ingyen albérlet??????
  • ablakos: Az ilyen hülyeségeket még az szokta tetézni, amikor egy adott házon több tíz évvel korábbi házszám... (2011.09.15. 11:35) Tirpákia szépségei I. avagy a házszámok sűrűjében
  • Law enforcer: ZolTHán? (2011.08.30. 20:36) Téhával
  • Laczos (törölt): @Zizike98: Gratulálok neki! A plakát önmagában jó lett. Arról viszont lehet, hogy nem tehet még ő ... (2009.06.21. 16:00) Csak stílusosan!
  • metalboy: A másfél literes PET-palack szinte egyáltalán nem minősül borosüvegnek( a benne lévő folyadék pedi... (2009.01.27. 08:11) (B)ornamentika

Autób*zik akcióban

2008.05.09. 16:18 Laczos (törölt)

Az egyetemen már tavaly ősz óta fel-feltűnik egy fehér VW Polo Variant (vagyis lehet, hogy régebben, de én azóta látom). Terjedelmes első lökhárító, küszöbspoiler és hátsó szárny jellemzi, amolyan igazi "street racer" stílusban. Na jó, tudom, egy valóban sportos autó nem kombikarosszériával készül, de ha épp ezt sikerült kölcsönkérni apucitól, ezzel kell boldognak lenni. Egy Polo esetén a sportosság amúgy is független a karosszériaformától (mivelhogy nincs). No és ugye ott van a sztrítrészerek klasszikus fegyvere: a márkajelzés eltüntetése. Valóban nagyon gagyi lenne egy porig ültetett, mélyen húzott első lökhárítós, elöl angel eyes-projektorokkal megépített fényszórókkal nyomuló, LSD-ajtós tuninggéptől, ha a Suzuki-jelvény illegetné magát a hűtőrács közepén. Így hát a Poloról is lekerült a VW-karika. Úgyhogy jelenleg így néz ki szemből:
 

 

No de ez azért mégsem tartható fenn örökké. Mi az, hogy egy autón semmi sem utal a gyártmányra vagy a típusra? Egy igazi autób*zit ez nagyon tud ám zavarni. Jó, persze, a Rolls-Royce-okon sincs típusfelirat, csak a jelvény és a Spirit of Ecstasy és régebben a Mercedesnek sem volt szokása mindent odabiggyeszteni az autóira meg egyébként is jó játék egy felirat nélküli autóról kitalálni, mi is az, de azért egy tucatautón igenis legyen valami, ami által meg lehet különböztetni a többitől. Így gondolta ezt néhány rendkívül jó fej egyetemista, akik azonban értékelték, hogy ez már rég nem egy tucatautó és nem csúfították el a wolfsburgi gyártmányok szokásos nevével. Inkább kitaláltak neki valami egyedit, amely azonban mégis utal arra, ki is ő és honnan jött. Megpróbáltak az unalmas "Volkswagen" név használata helyett valami egyediséget csempészni a négykerekűbe, hiszen ennyi alakítás után már megérdemli. Így:

 

Öröm lehetett a tulajdonosnak, mikor meglátta...

Szólj hozzá!

Címkék: autó egyetem miskolc vw

A bejegyzés trackback címe:

https://napihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr91460064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása