HTML

Mindennapi hülyeségek

Azok az apróságok, amik mellett mindnyájan elmegyünk, de nem biztos, hogy ráérünk észrevenni őket. Néha bosszantóak, de ha nem velünk történnek meg, még szórakozni is lehet rajtuk.

Friss topikok

  • vwpolo: Csak szólok, hogy a Lórántffy Kolinak semmi köze a fősulihoz, az egy szakközép kolesza :) (2013.03.12. 19:01) Ingyen albérlet??????
  • ablakos: Az ilyen hülyeségeket még az szokta tetézni, amikor egy adott házon több tíz évvel korábbi házszám... (2011.09.15. 11:35) Tirpákia szépségei I. avagy a házszámok sűrűjében
  • Law enforcer: ZolTHán? (2011.08.30. 20:36) Téhával
  • Laczos (törölt): @Zizike98: Gratulálok neki! A plakát önmagában jó lett. Arról viszont lehet, hogy nem tehet még ő ... (2009.06.21. 16:00) Csak stílusosan!
  • metalboy: A másfél literes PET-palack szinte egyáltalán nem minősül borosüvegnek( a benne lévő folyadék pedi... (2009.01.27. 08:11) (B)ornamentika

Pszichológiai hadviselés

2008.10.02. 13:16 Laczos (törölt)

Közhely, hogy kis hazánk az ügyeskedők fellegvára. Nincs az a szabály, tiltás vagy korlátozás, amit ne tudnánk kijátszani és nincs olyan jogszabályunk, amibe ne lenne beépítve legalább egy kiskapu.

Ezért aztán néha egészen hétköznapi feladatokkal is meg tud gyűlni a bajunk. Ilyen például egy út lezárása. Az, hogy kiteszik a "Behajtani tilos!" táblát, nem jelent semmit. Egy alumínium- vagy műanyagdarab senkit sem tarthat vissza. Na de egy kordon már eléggé feltűnő... Csakhogy a kordon könnyen mozdítható, ráadásul az úttest teljes szélességét el kell zárnia, mert ahol a magyar ember átfér, ott át is megy. Vagy lehet egészen más eszközöhköz folyamodni...

Ma lezárták a Bem térről kifelé vezető egyik utcát. Csak egy kordondarabot tudtak a szent cél érdekében hadrendbe állítani, így muszáj volt valahogyan felerősíteni a hatást. A munkások egészen egyéni módot választottak:

 

Igen, ott a kordon, de mellette még átfér egy gyalogos, esetleg kerékpárral vagy robogóval is be lehet oda hajtani (ügyesebbek megpróbálhatják autóval is, én szóltam, hogy szűk lesz). De szemfüles munkásaink tettek róla, hogy ne érje meg. "Zsákutca" táblát tettek a kordonra. Behajthatsz, ha tudsz, de minek, mikor ez úgyis zsákutca? Mögötte pedig az ideiglenes táblák sora: Mégis behajtottál? Rendben, de nem állhatsz meg, nem mehetsz 30-nál gyorsabban, útszűkület van és még dolgozunk is! Így aztán megvan a választás lehetősége: biztos, hogy be akarunk hajtani ide?

1 komment

Címkék: közlekedés debrecen

A bejegyzés trackback címe:

https://napihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr14692417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

metalboy 2008.10.02. 20:44:03

Van egy olyan érzésem, hogy az a hátsó 3 táblát nem a kordonnal egyidőbe tették ki.... bár a magyar útmunkálatok időszámítása szerint lehetséges.
Merhogy az aszfaltozás bonolut és hosszú feladat, elkezték a felkészülést hamarabb, most pedig végre bele is kezednek a munkánba....
süti beállítások módosítása