HTML

Mindennapi hülyeségek

Azok az apróságok, amik mellett mindnyájan elmegyünk, de nem biztos, hogy ráérünk észrevenni őket. Néha bosszantóak, de ha nem velünk történnek meg, még szórakozni is lehet rajtuk.

Friss topikok

  • vwpolo: Csak szólok, hogy a Lórántffy Kolinak semmi köze a fősulihoz, az egy szakközép kolesza :) (2013.03.12. 19:01) Ingyen albérlet??????
  • ablakos: Az ilyen hülyeségeket még az szokta tetézni, amikor egy adott házon több tíz évvel korábbi házszám... (2011.09.15. 11:35) Tirpákia szépségei I. avagy a házszámok sűrűjében
  • Law enforcer: ZolTHán? (2011.08.30. 20:36) Téhával
  • Laczos (törölt): @Zizike98: Gratulálok neki! A plakát önmagában jó lett. Arról viszont lehet, hogy nem tehet még ő ... (2009.06.21. 16:00) Csak stílusosan!
  • metalboy: A másfél literes PET-palack szinte egyáltalán nem minősül borosüvegnek( a benne lévő folyadék pedi... (2009.01.27. 08:11) (B)ornamentika

WYDSIWYG

2008.06.19. 12:55 Laczos (törölt)

Valamelyik nap kimentem a hülyeségbányába (gyk. postaláda :-), onnan pedig behoztam egy szórólapot az idei rockpárbajról. Kezdtem örülni, hogy a tavalyi kezdeményezés folytatódik, mert bár nekem aztán teljesen mindegy, hol van rockkoncert, úgysem megyek, de legalább van valami értelmes program a városban (még mindig jobb, mintha Csicsi lépne fel) és akik koncertre vágynak, azoknak nem kell Tokajig utazniuk. No de a szórólap - hogy is mondjam - nem lett teljesen hibamentes.

 

Abba nem kötök bele, hogy a Sex 'n' Dance nevét hogyan írták le, lehet, hogy én tudom rosszul. Azonban az első sorban szereplő "kÖZPON" szó megmosolyogtatott. Szinte hallom, hogy a billentyűzet csapkodása közben ismételgeti magában a gépírónő, hogy "akönyvtárnevénekmindenszavátsifttelkezdemmernagybetű". De ami még nagyobb csoda: a "Szerencs, Rákóczi-vár udvarán" sorban az utolsó n betű. Más a betűtípusa, ráadásul torzított (ennyire széles betű nincs). Hogyan került az oda? A betűszélesítő bogár rámászott a papírra és ott kezdte meg áldásos tevékenységét? Vagy esetleg utólag jöttek rá, hogy a széles betűkkel nem fér ki? De akkor miért csak az n lett más? Míg élek, nem fogom megérteni, de úgy látom, aki a szöveget alkotta, feltalálta a szövegszerkesztők úgy generációját: a WYDSIWG szerkesztőket. Az eredeti "What You See Is What You Get"-tel (amit látsz, azt kapod) ellentétben ez a "What You Don't See is What You Get" - szerkesztő, vagyis amit nem látsz, azt is megkapod.

Szólj hozzá!

Címkék: koncert szövegszerkesztés szerencs

A bejegyzés trackback címe:

https://napihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr15528995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása