HTML

Mindennapi hülyeségek

Azok az apróságok, amik mellett mindnyájan elmegyünk, de nem biztos, hogy ráérünk észrevenni őket. Néha bosszantóak, de ha nem velünk történnek meg, még szórakozni is lehet rajtuk.

Friss topikok

  • vwpolo: Csak szólok, hogy a Lórántffy Kolinak semmi köze a fősulihoz, az egy szakközép kolesza :) (2013.03.12. 19:01) Ingyen albérlet??????
  • ablakos: Az ilyen hülyeségeket még az szokta tetézni, amikor egy adott házon több tíz évvel korábbi házszám... (2011.09.15. 11:35) Tirpákia szépségei I. avagy a házszámok sűrűjében
  • Law enforcer: ZolTHán? (2011.08.30. 20:36) Téhával
  • Laczos (törölt): @Zizike98: Gratulálok neki! A plakát önmagában jó lett. Arról viszont lehet, hogy nem tehet még ő ... (2009.06.21. 16:00) Csak stílusosan!
  • metalboy: A másfél literes PET-palack szinte egyáltalán nem minősül borosüvegnek( a benne lévő folyadék pedi... (2009.01.27. 08:11) (B)ornamentika

Szökőcs

2008.06.09. 13:44 Laczos (törölt)

Szökőcs első ránézésre egy ember. Másodikra nem. Szökőcs egy fogalom. Ő az az ember, akit talán még senki sem látott józanon. Nekem sem volt még szerencsém a szeszmentes állapotához.
Hétvégén azonban, a Háromkerekűek Találkozója tiszteletére egy háromnapos masszív ivászatot rendezett. Mivel az emberiség azon alfajába tartozik, aki részegen őszinte, ezért a benne rejlő magyarság most különösen felszínre tört (másnap azonban kiderült, hogy nem tudja a magyar himnuszt).
 

 
A dallam még csak-csak megvolt, de a szöveg már nem nagyon. Ezért aztán kaptunk kiegészítésként turulmadarat. Ági pedig Szökőcs állítólagos barátnője, akit a három nap alatt legalább ötvenszer hívott fel telefonon.
 
Az a nap Szökőcs számára már nem sokat ért, de reménykedtünk, hogy másnap majd kitisztul és tudjuk munkaerőként használni, mert szükség lett volna rá. Nem sikerült. Délelőtt lezuhanyozott. 8-kor kezdte meg és 11-kor még nem fejezte be a pancsolást. Azt hittük, már szárnya nőtt, de nem lett belőle békaember, csupán a napi 10 perc zuhanyzást tudta le egy évre előre egyben. Délben ebédelt, délután eljött velünk a felvonulásra (arra a célra tökéletesen megfelelt, hogy Ferike oldalkocsiját leterhelje és a motor ne boruljon fel jobbkanyarban). Este aztán szalonnát sütöttünk, ami előtt megsértődött. Történt ugyanis, hogy Grespik szaki, a másik jó képességű elindult lefelé fáért, amit Szökőcs nehezményezett, mert ő 100 emberre elegendő fát hordott fel. Volt ott 6 darab, egyenként 10 centi hosszú leszabott colos deszka, ami még el is ázott. Ez neki elég 100 emberre...
Mindegy, a lényeg az volt, hogy nem sütött velünk szalonnát, inkább csendben üldögélt magának a sörsátor alatt. Aztán megjött a hangja:
 

 
A hang nem a legjobb, de ez nem csak a fényképezőgép mikrofonja miatt van. Élőben sem éppen operaénekes a szaki, ráadásul az erősítés nem volt épp a helyzet magaslatán. Ekkor azonban még egész jól volt Szökőcs, még nem érkezett meg az agyába a teljes italmennyiség. Az csak később történt meg:
 

 
Az üres sörösüveget tőlem kapta, hogy a mikrofon helyett abba énekeljen (akkor már elmúlt este 10 óra és szerettük volna megkímélni a szomszédot a hanghatástól, valamint úgy gondoltam, akkori állapotában veszélyt jelent a mikrofonra). Természetesen nem éneklésre használta, de az alkoholizmus már csak ilyen. Azonban mikor már kiszórakozta magát, végzett egy gyors márkaazonosítást. Ez nem sikerült maradéktalanul, amint az a videón is látszik. Na de ekkor még mindig nem volt vége... Elmentem, kerestem seprűt, de nem kellett neki. Helyette felvette a kalapját, mert ő akkor épp úgy akart énekelni.
 

 
Nem tudtam lebeszélni róla, hogy kivegye a mikrofont az állványból. Így hát nekem kellett tartanom a vasat, mert rá volt tekerve a zsinór, Szökőcs pedig nem engedte el, így nem tudtam eléggé letekerni. Békésen tátogott magának a bolondja (ekkor már rémlett neki, hogy nincs hangja), majd úgy döntött, hogy bemutatja a térden állva éneklést. Hanyattfekve éneklés lett belőle. De a mikrofont egy pillanatra sem engedte el, mert ő igazi művész.
Némi elmélkedés után nyugovóra tért, majd másnap újra felébredt. A délelőtt fetrengéssel telt, délben ismét ebéd, délután pedig ücsörgés és fejfájás volt a program, majd meglátogatta a szembeszomszédot, aki borászattal foglalkozik. Onnan már csaknem négykézláb jött haza, de kapott egy üveg bort. Hazafelé az autó elég rendesen tele volt, így az ő táskáit a tetejére raktuk. Szökőcs szaki sajátkezűleg húzatta le őket gumipókkal, így lehetetlen volt negyed óránál rövidebb idő alatt levenni a táskákat. Csakhogy az üveg bor bennemaradt. Mivel egy előe bejelentkezett látogatócsoportot vártunk a múzeumba, ezért kb. egy órán át így, felpakoltan állt az autó. Szegény Szökőcs pedig csak állt és nézte a táskákat. Benne a bor, ő meg ott, lenn... Nem bírta ki. Addig járt-kelt, amíg meg nem találta egy kukában az üdvösség eszközét: egy reklámzászló letört szárát. Ez egy darab jó vastag műanyagcső volt, de a kétliteres flakon szájába még épp belefért. Ezt felhasználva jutott hozzá a vágyott szeszhez.
 

 

Azt hiszem, most tettem le arról, hogy alkoholista legyek. Jobb csak egyszerűen nevetni rajtuk.

3 komment

Címkék: alkohol részeg alkoholista motorostalálkozó szökőcs keresztúr

A bejegyzés trackback címe:

https://napihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr39511111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

metalboy 2008.06.10. 16:42:47

Hát ez ... ez nem semmi. Bár erre nem ez a legjobb szó, merthogy ilyenre nincs. Szökőcs tényleg fogalom. Ami nekem szembetűnik általában az ilyen kaliberű embereknél, az általában az agy 40-90 % ig terjedő hiánya(ki hol tart) viszont a logikus gondolkodás megmarad sőt továbbfejlődött persze szigorúan célorientáltan(pl.:szesz megszerzése, utolsó kép). Ez nem csak Szökőcsnél hanem minden alkoholistánál megfigyelhető.

Márti · http://napihulyeseg.blog.hu/2008/06/09/szokocs 2008.06.11. 19:20:58

ááááá ez kész xDxDxD ez nagyon...láttam már részeget de ennyire h kész legyen még nem xD
hát nem tudom hanyan vettétek felde akkor vagy 20m arrébb álltak h a röhögés ne hallacon annyira én már a földön feküdtem volna

Laczos (törölt) · http://napihulyeseg.blog.hu 2008.06.11. 20:12:28

Én vettem fel, a kezemben tartott (ha akarom, akkor sincs 60 centinél távolabb :-) fényképezőgéppel. Nem volt semmi feladat kibírni nevetés nélkül, de én már közel 5 éve szokom a hülyeségét. Mondjuk néha még ez sem elég :-D Van róla egy még durvább videó is, majd belinkelem, ha megtalálom.
süti beállítások módosítása