HTML

Mindennapi hülyeségek

Azok az apróságok, amik mellett mindnyájan elmegyünk, de nem biztos, hogy ráérünk észrevenni őket. Néha bosszantóak, de ha nem velünk történnek meg, még szórakozni is lehet rajtuk.

Friss topikok

  • vwpolo: Csak szólok, hogy a Lórántffy Kolinak semmi köze a fősulihoz, az egy szakközép kolesza :) (2013.03.12. 19:01) Ingyen albérlet??????
  • ablakos: Az ilyen hülyeségeket még az szokta tetézni, amikor egy adott házon több tíz évvel korábbi házszám... (2011.09.15. 11:35) Tirpákia szépségei I. avagy a házszámok sűrűjében
  • Law enforcer: ZolTHán? (2011.08.30. 20:36) Téhával
  • Laczos (törölt): @Zizike98: Gratulálok neki! A plakát önmagában jó lett. Arról viszont lehet, hogy nem tehet még ő ... (2009.06.21. 16:00) Csak stílusosan!
  • metalboy: A másfél literes PET-palack szinte egyáltalán nem minősül borosüvegnek( a benne lévő folyadék pedi... (2009.01.27. 08:11) (B)ornamentika

Már megint...

2008.05.28. 11:19 Laczos (törölt)

Nem, még mindig nem szállok le az MVK-ról. A valóságban sem, mert az utolsó MVK-bérletem még érvényes és képletesen sem, mert ismét adtak témát. Van nekik egy mérsékelten szép, de azért használható honlapjuk, ami elérhető a www.mvkzrt.hu címen. Ezen, rögtön a főoldalon van útvonaltervező, melynek segítségével megtervezhetjük útvonalunkat a város két adott pontja között. Csakhogy az útvonaltervező nem utcanevek beírásával működik, hanem két megállót kell választanunk. Tehát aki nem miskolci és nem tudja, hol van pl. a Vízügyi Igazgatóság megállóhely, az az útvonaltervezőt nem tudja érdemben használni. Aki meg tudja, hol vannak azok a megállóhelyek, amelyek nem közterületről kapták a nevüket (azokat még nem is olyan nagy művészet megkeresni a térképen, bár a Futó utca megállóhelynél kellemes meglepetésekben lehet része az embernek), az általában a várost és a tömegközlekedést is ismeri. Na de a másik csoda: nem mindegy, mikor akar az utas A-ból B-be eljutni. Minden tömegközlekedési vállalatnál egyforma a helyzet: éjszaka nem nagyon járnak a járművek. Miskolcon is jóformán csak a 2-es és a 35É-s busz, illetve a villamospótlók szállítják az éjszakai utasokat. Ezért aztán az útvonaltervezőnek meg kell adni egy időpontot, mert onnan tudja, egyáltalán melyik járatokkal számolhat. Az MVK megpróbálta ezt automatizálni. Nem sikerült nekik. Az alapértelmezés az lenne, hogy az útvonalat az épp aktuális időpontban tervezi. Igaz, ennek nincs sok értelme, mert aki épp a számítógép előtt ül és keresi a megállókat, az nem tud felszállni a buszra. Igaz, mióta WAP-on is el lehet érni a cég honlapját, azóta ez sem jelent akadályt. Nosza, neki is estek, hadd legyen automatikus időpontmegadás:

 

A kép eredetileg nem volt ennyire éles, kontrasztos, csak a JPEG-konvertálás nagyon szereti a vastag piros ellipsziseket. Lett volna belőlük barnás maszat, ha nem alakítok rajta. A lényeg az, hogy az útvonaltervező órája fél órát késett az enyémhez képest. Gyorsan bekapcsoltam a rádiót, de nem hallottam a délután 4 órás híreket. Akkor mégis az enyém jár jól (akkor mondták be, hogy fél öt van). Először azt hittem, a rendszeridő alapján találja ki, mennyi az idő, ezért átállítottam este fél 8-ra a gép óráját. De az MVK-t nem lehet becsapni:

 

Ez akkor is délután 4 óra. Tehát az útvonaltervező egy saját, fél órát késő óra alapján működik. Fantasztikus! Jó, persze, én is láttam, hogy szabadon beállítható az időpont, de az alapértelmezett időpont miért késik fél órát? Ha az aktuális időt mutatná, az is értelmezhető lenne (mielőtt kimegyek a megállóba, még gyorsan megnézem, jól emlékszem-e, mivel kell mennem). Ha fél órával előre mutatna, azzal sem lenne baj (megnézem már előre, mire hol kell átszállnom). De ezt a fél órás késést sehogy nem tudom indokolni...
Valaki esetleg?

Szólj hozzá!

Címkék: óra miskolc mvk

A bejegyzés trackback címe:

https://napihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr74490380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása