HTML

Mindennapi hülyeségek

Azok az apróságok, amik mellett mindnyájan elmegyünk, de nem biztos, hogy ráérünk észrevenni őket. Néha bosszantóak, de ha nem velünk történnek meg, még szórakozni is lehet rajtuk.

Friss topikok

  • vwpolo: Csak szólok, hogy a Lórántffy Kolinak semmi köze a fősulihoz, az egy szakközép kolesza :) (2013.03.12. 19:01) Ingyen albérlet??????
  • ablakos: Az ilyen hülyeségeket még az szokta tetézni, amikor egy adott házon több tíz évvel korábbi házszám... (2011.09.15. 11:35) Tirpákia szépségei I. avagy a házszámok sűrűjében
  • Law enforcer: ZolTHán? (2011.08.30. 20:36) Téhával
  • Laczos (törölt): @Zizike98: Gratulálok neki! A plakát önmagában jó lett. Arról viszont lehet, hogy nem tehet még ő ... (2009.06.21. 16:00) Csak stílusosan!
  • metalboy: A másfél literes PET-palack szinte egyáltalán nem minősül borosüvegnek( a benne lévő folyadék pedi... (2009.01.27. 08:11) (B)ornamentika

Az egyetem mozgatórugói

2008.05.08. 11:13 Laczos (törölt)

Az egyetemen két igazán fontos dolog van. Két olyan, amivel mindenki kapcsolatba kerül és mindenkinek nagy szüksége van rá. Hogy úgy mondjam, ezek az egyetem mozgatórugói.
Az egyik ilyen a Neptun tanulmányi rendszer. Jó, hogy van, mert nélküle talán normálisan fel tudnánk venni a tárgyakat, be tudnánk jelentkezni vizsgákra és nekem sem kellett volna ötször bemennem a Hallgatói Központba adategyeztetésre azért, mert nem volt jó a leánykori nevem (hogy lett volna?). De a lényeg, hogy mindenkinek szüksége van rá: a hallgatónak, mert itt iratkozik be, itt veszi fel a tárgyakat, itt jelentkezik fel vizsgákra és egyáltalán: ha nem tud belépni a Neptunba, a tanulmányi osztály számára ő nem is létezik. Az oktatónak is, mert itt foglalja le a termet vizsgára, itt állítja be a gyakorlati és vizsgacsoportok létszámát, ide viszi fel a hallgató jegyeit. Az adminisztrátornak is, mert innen tudja, ki milyen tárgyat vett fel, ki miből ment át, miből nem és egyáltalán ki iratkozott be.
A másik hasonlóan fontos dolog az illemhely. Közösségi színtér, pihenőhely és sokak számára az első hely, amit meglátogatnak az egyetemen. Néhányaknak utána ez marad az egyetlen. Mindannyian tudjuk, mennyire hasznos az illemhely (póriasan: WC), de mivel nem tartozik a túlságosan kedvelt témák közé, ezért inkább nem erőltetem. Mindenki gondolja végig magában. Csak annyit tennék hozzá, hogy a WC az előbb említett 3 csoporton kívül a karbantartóknak és a látogatóknak is létfontosságú.
Ezek hát az egyetem legfőbb intézményei (vegyük most a Neptunt is annak). Mi baj lehetne abból, ha ezeket egy lapon említjük, ha nem teszünk különbséget köztük, hanem a fontossági sorrend azonos helyére tesszük őket?
Ez:

Szólj hozzá!

Címkék: miskolc wc neptun

A bejegyzés trackback címe:

https://napihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr58457074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása