HTML

Mindennapi hülyeségek

Azok az apróságok, amik mellett mindnyájan elmegyünk, de nem biztos, hogy ráérünk észrevenni őket. Néha bosszantóak, de ha nem velünk történnek meg, még szórakozni is lehet rajtuk.

Friss topikok

  • vwpolo: Csak szólok, hogy a Lórántffy Kolinak semmi köze a fősulihoz, az egy szakközép kolesza :) (2013.03.12. 19:01) Ingyen albérlet??????
  • ablakos: Az ilyen hülyeségeket még az szokta tetézni, amikor egy adott házon több tíz évvel korábbi házszám... (2011.09.15. 11:35) Tirpákia szépségei I. avagy a házszámok sűrűjében
  • Law enforcer: ZolTHán? (2011.08.30. 20:36) Téhával
  • Laczos (törölt): @Zizike98: Gratulálok neki! A plakát önmagában jó lett. Arról viszont lehet, hogy nem tehet még ő ... (2009.06.21. 16:00) Csak stílusosan!
  • metalboy: A másfél literes PET-palack szinte egyáltalán nem minősül borosüvegnek( a benne lévő folyadék pedi... (2009.01.27. 08:11) (B)ornamentika

Kontroll

2008.04.03. 11:38 Laczos (törölt)

Mint tudjuk, az ellenőrzés fontos dolog. Így, tavasszal minden ellenőr felébred téli álmából és kirajzik. A közterüeteken megjelennek a közterület-felügyelők, a vasútállomásokon a vasútőrök, az utakon a rendőrök... A buszmegállókban pedig a jegyellenőrök. Nincs ez másképp Miskolcon sem. Egyre gyakrabban látni őket, ahogy állnak a megállóban és próbálják álcázni magukat. Négy jókora ember, olyan igénytelen kék kabátban, amit egyébként senki nem venne fel, kék, élre vasalt nadrágban áll a megállóban, a többi utastól jó messze és hogy ne legyen annyira egyforma a ruhájuk, sapkát vesznek fel. Mind a négyen fekete baseball-sapkát, de azért a minta különbözik rajta... A lényeg, hogy a vakokon és gyengénlátókon kívül mindenki felismeri őket, de nem baj, ők megpróbálták álcázni magukat.
A minap kivételesen a 31-es busszal látogattam ki az egyetemre (már nem merem azt mondani, hogy oda járok, mert az azért túlzás), mikor a Selyemrétnél felszállt két aranyos, szimpatikus kékruhás ember. A bérleteket, diákigazolványokat megnézték, a jegyeket összehasonlították a sajátjukkal, a végét betépték, hogy ne lehessen még egyszer használni, aztán leszálltak. Kicsit később az SZTK-nál négy jókora kék meddőhányó állt a megállóban. "Biztos a 22-est várják" - gondoltam, de nem. Felszálltak. Ugyanarra a járatra már másodszor. Rögtön jeggyel utazókba botlottak, akik mutogatták nekik a beszakított jegyet, ők pedig elővették a "Na, most aztán kaszálunk!" címmel illetett arckifejezést. Egészen addig, amíg valamelyiknek fel nem tűnt, hogy mintha nem egyedi jelenség lenne a beszakított jegy, hanem konkrétan minden jeggyel utazó utas ilyennel próbálkozik. Végül kb. egy perc alatt sikeresen leesett nekik, hogy megelőzték őket, így hangos káromkodással, az utasok anyázása közben leszálltak a buszról.
Hát igen, aki korán kel, aranyat lel. Ezen a járaton nem ők bírságoltak aznap. Utána eszembe jutott ugyan, hogy hogyan lehet, hogy azok, akik egyébként terv alapján dolgoznak (van bizonyos elképzelés arról, melyik nap milyen járatokra szállnak fel), hogyan képesek ennyire össze-vissza ellenőrizni, de elhessegettem a gondolatot. Hisz' ez csak az MVK, nem az MTA...

Szólj hozzá!

Címkék: busz miskolc ellenőr mvk

A bejegyzés trackback címe:

https://napihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8406783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása