HTML

Mindennapi hülyeségek

Azok az apróságok, amik mellett mindnyájan elmegyünk, de nem biztos, hogy ráérünk észrevenni őket. Néha bosszantóak, de ha nem velünk történnek meg, még szórakozni is lehet rajtuk.

Friss topikok

  • vwpolo: Csak szólok, hogy a Lórántffy Kolinak semmi köze a fősulihoz, az egy szakközép kolesza :) (2013.03.12. 19:01) Ingyen albérlet??????
  • ablakos: Az ilyen hülyeségeket még az szokta tetézni, amikor egy adott házon több tíz évvel korábbi házszám... (2011.09.15. 11:35) Tirpákia szépségei I. avagy a házszámok sűrűjében
  • Law enforcer: ZolTHán? (2011.08.30. 20:36) Téhával
  • Laczos (törölt): @Zizike98: Gratulálok neki! A plakát önmagában jó lett. Arról viszont lehet, hogy nem tehet még ő ... (2009.06.21. 16:00) Csak stílusosan!
  • metalboy: A másfél literes PET-palack szinte egyáltalán nem minősül borosüvegnek( a benne lévő folyadék pedi... (2009.01.27. 08:11) (B)ornamentika

A világ legrövidebb KRESZ-tesztje

2008.03.04. 22:05 Laczos (törölt)

Tegye a szívére a kezét mindenki, aki ezt olvassa és jogosítványa van: vajon hányuknak sikerülne most egy KRESZ-vizsga? Gyanítom, 50% alatti arány jönne ki. Nem a levegőbe beszélek, ma részese voltam egy közvélemény-kutatásnak, igaz, nem reprezentatív mintán.
Történt ugyanis, hogy az egyetem mellett, a Taplcai és a Csermőkei (onnantól Csermőkei, addig Futó) út kereszteződésében egyik pillanatról a másikra feltűnt egy forgalomirányító rendőr. Nem történt semmi rendkívüli, nem volt baleset, külföldi delegáció, csak egy kamera. Valószínűleg filmezték, hogyan dolgozik. Ennek megfelelően a szokásos, kézhasználat nélküli integetésmód (egyébként meg van nekik engedve, hogy ne adják elő egész műszakban a felszállni készülő kiscsibét, úgyhogy elég gyakran élnek is vele) és mogorva arc most ismeretlen volt. Derék rendőrünk szépen, testéhez képest derékszögben tartott karral irányított, mosolygott és néha mutatványozott a bottal: forgatta, oda-vissza mozdulatottal mutatta a haladási irányt. Az autósok nagyjából értették is, de azért a buszablakból láttam pár olyan embert, akit láthatóan a csordaszellem vezetett, mert a rendőr helyett az előttük haladót figyelték erőteljesen ("A többiek csak tudják, merre kell menni").
Aztán a rendőr megtette, amit nem kellett volna: ránézett a neki jobbról jövőkre, felvette a szemkontaktust az éppen soron következő autóval, majd maga elé nyújtotta a botját, a bal kezével pedig maga elé integetett, jelezve, hogy most a jobbról jövők állnak, a balról jövők mehetnek mögötte egyenesen vagy kanyarodhatnak előtte. A dolgot nem nagyon értő autósra nem sípolt, hanem kedves arccal igyekezett meggyőzni arról, hogy őt azért mégse üsse el.
Az autósok még úgy-ahogy le tudták követni a változást, csak egy-két eltévedt bárányka próbált meg arra és úgy menni, ahogy nem lett volna neki szabad. Hanem aztán mikor az addig visszatartott jobb oldaliakat engedte útjára! Bal kéz maga elé nyújtva, a bottal a háta mögött mutogat. Na, ez meghaladta az arra járó autósok teljesítményszintjét. Elméletileg a jobbról keresztben jövők mehetnek egyenesen vagy mögötte balra, a balról keresztben jövők meg állnak és várnak. Derék rendőrünk körül egyszerre minden irányban autók kezdtek el jönni-menni. Mögötte is kanyarodtak balra, de ez nem volt annyira jellemző, inkább előtte próbálkoztak ("Szemből is úgy kellett menni"). Az egyenesen haladók hol mind a két irányban álltak, hol egyszerre indultak el (a balra kanyarodók nagy örömére). Mikor aztán a keresztező úton várakozók látták, hogy dél-ázsiai nagyvárosokat idéző közlekedési helyzet kezd kialakulni, úgy döntöttek, ők sem maradnak ki belőle és "ennek a dugónak már úgyis mindegy" alapon néhányan bátran behajtottak.
Derék rendőrünk jól tűrte a dolgot, igyekezett az integetés amplitúdóját egyre jobban növelve valahogyan rendezni a dolgot, de mivel még sípot sem kapott, ezért sokkal több eszköze nem volt. Közben fél szemmel figyelte a kamerát és mikor látta, hogy az operatőr bosszúsan legyintve lép hátra, egy hatalmas káromkodással zárta le a jelenetet.
Szerintem nem ez volt élete legjobb napja, bár a 22-es buszon rajtam kívül csak a sofőr nevetett rajta, aki a nehézkesen, lassan felszálló nyugdíjasoknak és a jól beállított visszapillantó tükörnek köszönhetően a buszmegállóból élvezhette az előadást...

Szólj hozzá!

Címkék: rendőr miskolc kresz

A bejegyzés trackback címe:

https://napihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr54365874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása