HTML

Mindennapi hülyeségek

Azok az apróságok, amik mellett mindnyájan elmegyünk, de nem biztos, hogy ráérünk észrevenni őket. Néha bosszantóak, de ha nem velünk történnek meg, még szórakozni is lehet rajtuk.

Friss topikok

  • vwpolo: Csak szólok, hogy a Lórántffy Kolinak semmi köze a fősulihoz, az egy szakközép kolesza :) (2013.03.12. 19:01) Ingyen albérlet??????
  • ablakos: Az ilyen hülyeségeket még az szokta tetézni, amikor egy adott házon több tíz évvel korábbi házszám... (2011.09.15. 11:35) Tirpákia szépségei I. avagy a házszámok sűrűjében
  • Law enforcer: ZolTHán? (2011.08.30. 20:36) Téhával
  • Laczos (törölt): @Zizike98: Gratulálok neki! A plakát önmagában jó lett. Arról viszont lehet, hogy nem tehet még ő ... (2009.06.21. 16:00) Csak stílusosan!
  • metalboy: A másfél literes PET-palack szinte egyáltalán nem minősül borosüvegnek( a benne lévő folyadék pedi... (2009.01.27. 08:11) (B)ornamentika

"Ammáuramhogy..."

2008.06.02. 14:06 Laczos (törölt)

Volt valamikor a Rádiókabaréban egy emlékezetes műsorszám. Alkoholistákról szólt, akik már nagyon várták a helyi vendéglátóipari egység nyitását. Abban hangzott el a címben idézett mondat, ami teljes terjedelmében így néz ki:"Ammáuramhogyminélelőbbkilencóralegyen" Így, egyben, mert szegény korhely már nem tudott másképp beszélni. Na de miért is várta a kilenc órát?
Volt akkoriban egy minisztertanácsi rendelet, amely szerint reggel 9 óra előtt nem nyithattak ki a kocsmák és nem lehetett a boltokban sem alkoholt kapni. Erre azért volt szükség, mert úgy gondolták, ha a dolgozó bemegy 8-ra a munkahelyére, alkoholhoz meg csak 9-től jutna, akkor nem fog részegen dolgozni.
Azért a világ nem volt ennyire egyszerű. A lényeget nagy humoristánk, Hofi Géza fogalmazta meg Szabhatjuk című műsorában: "Az a dolgozó, akinél nincs otthon annyi vegyespálinka, hogy másnap kitartson a gyárig, száradjon ki!"
Na, itt bukott a mutatvány. Ugyanis szeszhez boltban csak 9 után jutott a munkaerő, de senki sem tiltotta neki, hogy otthon legyen 1-2 üveg gyorsító. Így hát az ötlet a szocializmus elhibázott döntéseinek sorába került be és manapság már inkább mosolyognak rajta, mert tudják, hogy nem volt értelme.
Ehhez képest Debrecen közgyűlése most kitalálta, hogy este 8-tól reggel 6-ig tilos alkoholt árulni a város éjjel-nappali boltjaiban. Nem a hajdúváros az első hely, ahol ezt újra kitalálták, mert Budapest egyes kerületeiben is alkalmazzák a rendszert, de azért az önkormányzatok tisztségviselőinek tudnám ajánlani a szakértők meghallgatása és hatástanulmányok készítése mellé a Rádiókabaré hallgatását is. Hasznos.

3 komment

Címkék: alkohol debrecen részeg

A bejegyzés trackback címe:

https://napihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr59499403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

metalboy 2008.06.03. 11:11:38

Elképzeltem, hogy mi is lenne mi kis városunkban, ha az éjjelnappaliban nem lehetne szeszt kapni nyolc után. Na jó elérulom: háromnegyed 8 kor a gyárnál lenne a sor vége. XD (ezt a poént csak a szerencsiek érthetik meg.)

Dizzy_P 2008.06.03. 16:54:46

Vagy azok, akik gyakran járnak Szerencsre inni. :P

metalboy 2008.06.03. 19:15:19

Bocs igazad van. Debrecenben ez az egész meg pláne értelmetlen, ahol még mindig van (nem is egy) olyan kocsma ahol 200 HUF alatt van a sör. Ezzel csak azt akarom érzékelteni hogy ott nem az éjjelnappaliból vásárolt nedűkkel lehet hangulatba hozni magunkat...
süti beállítások módosítása