HTML

Mindennapi hülyeségek

Azok az apróságok, amik mellett mindnyájan elmegyünk, de nem biztos, hogy ráérünk észrevenni őket. Néha bosszantóak, de ha nem velünk történnek meg, még szórakozni is lehet rajtuk.

Friss topikok

  • vwpolo: Csak szólok, hogy a Lórántffy Kolinak semmi köze a fősulihoz, az egy szakközép kolesza :) (2013.03.12. 19:01) Ingyen albérlet??????
  • ablakos: Az ilyen hülyeségeket még az szokta tetézni, amikor egy adott házon több tíz évvel korábbi házszám... (2011.09.15. 11:35) Tirpákia szépségei I. avagy a házszámok sűrűjében
  • Law enforcer: ZolTHán? (2011.08.30. 20:36) Téhával
  • Laczos (törölt): @Zizike98: Gratulálok neki! A plakát önmagában jó lett. Arról viszont lehet, hogy nem tehet még ő ... (2009.06.21. 16:00) Csak stílusosan!
  • metalboy: A másfél literes PET-palack szinte egyáltalán nem minősül borosüvegnek( a benne lévő folyadék pedi... (2009.01.27. 08:11) (B)ornamentika

Technikai sportokról röviden

2008.05.18. 13:57 Laczos (törölt)

Vasárnap délelőtt meg szoktam nézni a motoGP-közvetítést. Szégyen, nem szégyen, én bizony az m1 által összepróbálkozott műsort nézem, mivel se parabolaantennánk, se kábeltévénk nincs. Ennyiért felesleges beköttetni, nem sok értelme van annak, hogy a 3 földi sugárzású helyett 60 égi sugárzásún jöjjön ugyanaz a sz*r.
Tény, hogy nem valami magas színvonalú a közvetítés, de ez van, ezt tudom elérni. Volt már, hogy inkább levettem a hangot, mert csak idegesített. Ma azonban elfelejtettem ez időben megtenni. A 125-ösök futama a 16. körben félbeszakadt, annyira esett az eső. Mivel nem tették meg a táv kétharmadát (ahhoz pont be kellett volna fejezni azt a kört), ezért új rajtot kellett rendezni. A szabályok értelmében az új rajt után legalább 5 kört kell futniuk a versenyzőknek. A szervezők az időveszteség minimalizálása érdekében a szabályok által megengedett legrövidebb második futamot írták ki, így a kommentátorok ezen kezdtek el problémázni. Rövid a futam, nem lehet taktikázni, sprintverseny lesz és hasonlók jöttek elő. Őket is meg lehet érteni, amíg a versenyzők állnak a rajtrácson és szakad az eső, addig is kell valamiről beszélni - csak épp nem történik semmi érdekes. Aztán az egyik nagy értelmű kommentátor megjegyezte:
"5 kör - ez rettenetesen rövid. Ilyen rövid távú versenyeket egyetlen technikai sportágban sem szoktak kiírni"
Erre kaptam fel a fejem. A gyorsulási vesenyek 201 vagy 402 méterét most hagyjuk ki, bár az is jóval rövidebb, mint 5 kör Le Mans-ban. A körök számát tartották kevésnek. Való igaz, ötkörös viadal ritkán fordul elő (a régi Nürburgringet nem kellene felemlegetni), de azért van.
Méghozzá a salakmotorsportban. Itt olvasható az MAMS-versenykiírás, ami pontosan megfelel a nemzetközi szabványnak. A 9. oldalon a 01.6.3 pontban található az alábbi mondat:
"Minden futam maximum 4 versenyzővel kerül lebonyolításra 4 körön keresztül"
A salakmotorsport talán-talán technikai sportágnak tekinthető. Ráadásul nem is esik egy kalap alá a Bivalyb*sznádi Verhovina-nagydíjjal, ahol a jelenlévő 8 Verhovinás kitalálta, hogy na, akkor most 5 kör lesz a versenytáv a kocsma-templom-Józsi bácsi tanyája-posta-kocsma körön (talán kicsit eltúlzott példa volt). Vagyis a salakmotor olyan sportág, ami talán egy TV-kommentátor előtt is ismert. Nem kicsi mellényúlás ez azért...

Bár akkor is ott van, hogy pontosan 5 körös viadalról még mindig nem tudok. Ez csak 4
kör. Elnézést, nem mondtam semmit...

Szólj hozzá!

Címkék: tv motogp salakmotor szerencs

A bejegyzés trackback címe:

https://napihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr24475286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása