HTML

Mindennapi hülyeségek

Azok az apróságok, amik mellett mindnyájan elmegyünk, de nem biztos, hogy ráérünk észrevenni őket. Néha bosszantóak, de ha nem velünk történnek meg, még szórakozni is lehet rajtuk.

Friss topikok

  • vwpolo: Csak szólok, hogy a Lórántffy Kolinak semmi köze a fősulihoz, az egy szakközép kolesza :) (2013.03.12. 19:01) Ingyen albérlet??????
  • ablakos: Az ilyen hülyeségeket még az szokta tetézni, amikor egy adott házon több tíz évvel korábbi házszám... (2011.09.15. 11:35) Tirpákia szépségei I. avagy a házszámok sűrűjében
  • Law enforcer: ZolTHán? (2011.08.30. 20:36) Téhával
  • Laczos (törölt): @Zizike98: Gratulálok neki! A plakát önmagában jó lett. Arról viszont lehet, hogy nem tehet még ő ... (2009.06.21. 16:00) Csak stílusosan!
  • metalboy: A másfél literes PET-palack szinte egyáltalán nem minősül borosüvegnek( a benne lévő folyadék pedi... (2009.01.27. 08:11) (B)ornamentika

Tévedni emberi dolog...

2008.05.10. 23:46 Laczos (törölt)

Van egy nagyon kedves szólás az informatikusok között. Pontosabban nem köztük, mert ott a "szólás", mint olyan nem értelmezhető. Az informatikában kevésbé jártasak használják, akik még szoktak beszélni is és ha valami nem működik, akkor nem kezdenek el mindenféle összeakadó kódlapokról, jumperekről, eszközkompatibilitásról beszélni, hanem nevén nevezik a dolgot: trehányul van megtervezve a rendszer és még trehányabbul üzemeltetik (na, ez az, amit az informatikus sosem vall be). Ők szokták mondani: "Tévedni emberi dolog, de valami igazán összekavarni csak számítógéppel lehet".
A Miskolci Egyetemen eltöltött kalandos napjaim során megtapasztalhattam a mondás valóságtartalmát. Van ugyanis ott egy Számítóközpont elnevezésű karon kívüli szervezeti egység. Az egyik bejegyzésben már megemlítettem és már akkor sem voltam róla jó véleménnyel. Most azonban kicsit elegem lett a központból és az ott dolgozókból.
Az egész még a félév elején kezdődött az adatszolgálatatással. Beléptem az ellenőrző felületre, erre ott az szerepelt, hogy minden adatomat törölték a nevem kivételével. Bementem a TO-ra, ott azzal álltak nekem, hogy miért töröltem. Egyébként tudtam volna törölni a regisztrációs héten, ha csak annyi eszem lett volna, viszont akkor jóváhagytam azokat az adatokat, amik a beiratkozáskor benn voltak. Ehhez képest sehol semmi nem volt. Végül a Hallgatói Központban intézték el. Bemondásra beírták az adatokat (ha annyira fontos, hogy bemondásra elhiszik, akkor nem tudom, miért kell cirkuszolni azokkal, akik mégsem egyeztették). Délután 1-kor írta be az ügyintéző, 3-kor még (vagy már?) nem volt benn semmi. Zárás előtte még beszaladtam, beírta újra. Majd következő héten ismét. Aztán még egyszer. Aztán a TO-n alig akartak adni iskolalátogatási igazolást, mert egy adatom hiányzott. A leánykori nevem. Valahogy engem nem zavart, hogy nincs, de őket igen. Ötödszörre az is bekerült.
De ezzel nem volt vége a kalandjaimnak az egyetemi bitpásztorokkal. Ma ugyanis nem tudtam belépni a Neptunba. "Hibás belépés" hibaüzenettel dobott ki a távoli asztali kapcsolat. Az egyetem honlapjáról is elérhető a rendszer, ott végre egy normálisabb üzenet jelent meg: régi a jelszavam. Az alapértelmezettet már rég lecseréltem, de nekik ez sem jó. Mivel régi, nem léphetek be. Mivel nem léphetek be, nem tudom megváltoztatni. A TO-ra mehetnék, de ha olyan fontos a Neptun-jelszó, hogy bizonyos időközönként le kell cserélni, akkor meg hadd ne adjam már ki az ügyintézőnek sem... ("Tessék már begépelni, hogy x1/WFa9!") És mivel régi a jelszavam, már csak 7-szer léphetek be, de a sikertelen belépéseket is számolja (azokat is így büntették, akik nem egyeztették az adataikat, de ők csak 5 lehetőséget kaptak).
Már ha az egyetem oldaláról próbálok belépni. Ha a távoli asztali kapcsolatot erőltetem -amit egyébként nemcsak megmutattak, kifejezetten ajánlottak a hivatalos Neptun-oktatáson -, akkor annyiszor lépek be, ahányszor nekem tetszik, mert nem számolja a szerver.
Elmondaná valaki, hogy akkor az egésznek (adategyeztetés, jelszócsere, belépés korlátozása) mi értelme van?

4 komment · 1 trackback

Címkék: hülyék egyetem miskolc számítóközpont

A bejegyzés trackback címe:

https://napihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr75463209

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: news 2018.02.23. 14:32:35

Rémmeséből gyilkos valóság - Kritizátor

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

metalboy 2008.05.11. 00:33:48

Na jó segítek rajtad megmondom: SEMMI!!! Az én leánykori nevem is hiányzott. De én megoldottam(szartam bele, hogy úgymondjam :) ). Egyébbként ez csak a dolgozók lustasága és a rendszer hiái miatt van ez. ennyi és nem több...

Laczos (törölt) · http://napihulyeseg.blog.hu 2008.05.12. 10:27:38

A Számítóközpont lelkes munkatársai újítottak a rendszeren, megjavítottak egy funkciót. Na, mégis melyiket? Igen, természetesen azt, ami a belépéseket számolja. Most már a távoli asztali kapcsolattal erőltetve is fogy a 7 lehetőségem. Nem baj, hogy nem tudok belépni, de azért sz*phatok azzal, hogy majd ha mégis sikerülne, akkor meg a 7 lehetőségem fogy el. Aztán x ezer Ft különeljárási díjért (a Miskolci Egyetem legfőbb feladata a különeljárási díjak beszedése) majd megcsinálja nekem az ügyintéző.

Szánalmas gyökerek...

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu 2008.05.22. 14:35:53

Most jól értettem? Egy egyetemről van szó 2008-ban?

Dizzy_P 2008.05.22. 14:57:22

Bizony jól értetted. És nem is egy akármilyen egyetemről! Állítólag az ország egyik legjobb egyeteméről...
süti beállítások módosítása