HTML

Mindennapi hülyeségek

Azok az apróságok, amik mellett mindnyájan elmegyünk, de nem biztos, hogy ráérünk észrevenni őket. Néha bosszantóak, de ha nem velünk történnek meg, még szórakozni is lehet rajtuk.

Friss topikok

  • vwpolo: Csak szólok, hogy a Lórántffy Kolinak semmi köze a fősulihoz, az egy szakközép kolesza :) (2013.03.12. 19:01) Ingyen albérlet??????
  • ablakos: Az ilyen hülyeségeket még az szokta tetézni, amikor egy adott házon több tíz évvel korábbi házszám... (2011.09.15. 11:35) Tirpákia szépségei I. avagy a házszámok sűrűjében
  • Law enforcer: ZolTHán? (2011.08.30. 20:36) Téhával
  • Laczos (törölt): @Zizike98: Gratulálok neki! A plakát önmagában jó lett. Arról viszont lehet, hogy nem tehet még ő ... (2009.06.21. 16:00) Csak stílusosan!
  • metalboy: A másfél literes PET-palack szinte egyáltalán nem minősül borosüvegnek( a benne lévő folyadék pedi... (2009.01.27. 08:11) (B)ornamentika

Miskolcon is tudnak azért...

2008.03.29. 18:06 Laczos (törölt)

Ma ellátogattam Miskolc híres városába, hogy írjak egy cikket a motorkiállításról. Nem nézett ki bonyolultnak a feladat: odautazom, végigjárom a kiállítást, fényképeket készítek, jegyzetelek egy kicsit, aztán itthon megírom belőle, amit kell.
Végül ez is történt (na jó, a cikk megírása még nem történt meg, de még nincs nyakamon a lapzárta), csak éppen kicsit megbonyolítva. Kezdődött a dolog ott, hogy nem lehetett előre megtudni a programot. Sehogyan sem. Még azt sem, mikor van a megnyitó, így a tavalyi emlékeimet elővéve mentem 8-ra.
Aztán jött a bejárat, mint probléma. A Szemere szakközépiskola alsó autóbejárata mellett figyelt a tábla: "Motorkiállítás bejárat". Na, éppen ott nem lehetett bemenni, mellette a kiskapun kellett próbálkozni, mert az a kapu csak autóbejárat volt a kiállítók részére. A kiskapunál pedig ott volt a másik probléma: a jegyváltás.
A dolog itt is egyszerű. Kell egy jegy. Színes, azonosítókkal ellátott, hogy ne lehessen hamisítani. Rajta kell lennie, mire szól, ki a szervező, mennyi a belépődíj ÁFÁ-ja, meg lehet pár reklám, hadd olvassa a nép. Kaptam én is, valamint mellé adtak egy karszalagot, mert azzal egyszerű azonosítani a vendégeket. Felteszi, levenni nem tudja épségben, tehát akin van, bemehet, akin nincs, nem. És nem tudja elhagyni akkor sem, ha hazaugrik ebédelni, nem kell a táska alján kutatni, a csuklóra húzott szalag meg csak kézmosáskor tud sérülni.
A diákigazolványt a "Majd a kapunál megnézik" mondattal intézték el. Tehát ha nincs diákom, hiába fizettem ki a diákbelépőt, újra vennem kell teljesárút. Végülis logikus is lehet, ha csalok, megérdemlem, bár egyszerűbb lenne a jegyváltásnál megnézni a diákot. A jegyárusításra szolgáló lakókocsit egyébként nem sikerült egyből megtalálni, ebben valószínűleg az oldalán található "Kürtőskalács" feliratnak is szerepe volt.
A lényeg, hogy megvolt a jegy, a visszajárót eltettem, a karszalagot, a jegyet és a diákot természetesen nem, mert azokra még szükség lesz. Odaértem a lakókocsitól mintegy 2 és fél - na jó, három - méterre található kapuhoz, ott mutattam a diákot. "Nem kell, már a jegyváltásnál megnézték".
Hoppá! Nem is tudtam! Na, mindegy, folytassuk tovább!
Odaadtam a jegyet a kapuban álló motoros kollégának, aki megnézte, majd elszakította és kidobta a kukába, a karszalagot pedig feltette a csuklómra. Tehát a négyszínnyomással készült, vonalkódos jegy, amin még reklámok is voltak, kb. 3-4 másodperces élettartamra volt tervezve. Ráadásul az a kis szerep is értelmetlen, mert karszalagot csak az kap, aki fizetett. Gondolom, a jegyadásra valamilyen jogszabály kötelezi a szervezőt (az ÁFA értéke biztosan nem viccből volt rajta), de a szükséges információk elférnének a karszalagon is, ráadásul lehet, hogy olcsóbb. És ha én mégis kíváncsi lennék arra a pár reklámozott cégre, akik gondolom, nem ingyen kerültek egy olyan darab papírra, amit minden látogató a kezébe vesz és legalább egyszer elolvas, nem tudom megtenni, mert nem kaphatom vissza a jegyet.
Hű, de ki van ez találva...

Szólj hozzá!

Címkék: miskolc jegy motorkiállítás

A bejegyzés trackback címe:

https://napihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr25402199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása