HTML

Mindennapi hülyeségek

Azok az apróságok, amik mellett mindnyájan elmegyünk, de nem biztos, hogy ráérünk észrevenni őket. Néha bosszantóak, de ha nem velünk történnek meg, még szórakozni is lehet rajtuk.

Friss topikok

  • vwpolo: Csak szólok, hogy a Lórántffy Kolinak semmi köze a fősulihoz, az egy szakközép kolesza :) (2013.03.12. 19:01) Ingyen albérlet??????
  • ablakos: Az ilyen hülyeségeket még az szokta tetézni, amikor egy adott házon több tíz évvel korábbi házszám... (2011.09.15. 11:35) Tirpákia szépségei I. avagy a házszámok sűrűjében
  • Law enforcer: ZolTHán? (2011.08.30. 20:36) Téhával
  • Laczos (törölt): @Zizike98: Gratulálok neki! A plakát önmagában jó lett. Arról viszont lehet, hogy nem tehet még ő ... (2009.06.21. 16:00) Csak stílusosan!
  • metalboy: A másfél literes PET-palack szinte egyáltalán nem minősül borosüvegnek( a benne lévő folyadék pedi... (2009.01.27. 08:11) (B)ornamentika

Gyártástechnológia

2008.03.28. 14:44 Laczos (törölt)

Ma ebéd után közelebbi barátságba kerültem egy rumos Balaton szelettel. A csomagolást ki szerettem volna dobni, de előtte azért elolvastam, hogy mégis tudjam, mit ettem meg. Rajta a kötelező tartalom és két félkövér betűvel szedett sor:
"Glutént, szója- és tejszármazékot tartalmaz" - a tejszármazékra igazán nem számítottam egy csokoládé esetében. Az alsó sor azonba még érdekesebb:
"Tojásszármazékot, törökogyorót, szezámmagot, zellert és mustárt is felhasználó üzemben készült" - Kit érdekel? Mi köze ennek az adott termékhez? Persze, rá lehet fogni, hogy kis mennyiség belekerülhet ebből-abból, de mondjuk a levespor-gyártást (gondolom, ahhoz kell a zeller) azért talán el lehet különíteni az édesipari termékektől.
Aztán a feliraton felbuzdulva kitaláltam egy új munkamódszert: a festésre hozott autókat fényezetlenül, fémig csiszolva adjuk át azzal a megjegyzéssel: "Csiszolópapírt is felhasználó műhelyben készült". Mennyivel könnyebb dolgunk lenne!

6 komment

Címkék: ebéd balaton szelet

A bejegyzés trackback címe:

https://napihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr27400666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Joga 2008.04.12. 11:40:05

Én is kóstoltam. Sohat többet nem teszem.
Pont olyan szintetikus rumaromát érzek rajta, mint a Sport DuoMax-ban.

Laczos (törölt) · http://napihulyeseg.blog.hu 2008.04.12. 19:57:40

Én nem tudom, mit éreztem rajta, de köszönöm, hogy felvilágosítottál!
(most már tudom, hogy nem szeretem a szintetikus rumaroma ízét :-)

escaper · http://elinnen.blog.hu 2008.05.03. 11:55:44

EUs szabvány a sok allergiás miatt, hogy bele kell írni, hogy elenyésző mennyiségben mi lehet benne vagyis mit keverhetet bele egy részeg melós. Ha valaki felpuffad és megfullad, akkor a gyártó így már nem perelhető.
Viszont milyen szép, hogy ezt ráírják, de az ipari vért szemérmesen kihagyják :)

Laczos (törölt) · http://napihulyeseg.blog.hu 2008.05.03. 14:07:43

Na kérem, de ne azt írják rá, mi lehet benne, hanem oldják meg, hogy ne kerüljön bele! Csak azt a példát tudom felhozni, amit a poszt végén írtam: ha mi karcosan adnánk át a fényezésre hozott autót, nem nagyon mentegetőzhetnénk azzal, hogy csavarhúzót, csiszolópapírt, vídiatűt és flexet is felhasználó üzemben készült.

Még szép, hogy kihagyják az ipari mindenfélét, az allergiás is ismeri az EU-szabványt és úgyis ezt olvassa el, nem az összetételt :-)

metalboy 2008.05.05. 18:20:23

Erre az egészre a legjobb példa az mikor a boltban a gépsonka vágása közben egy gyűrű akasztotta meg a gépet... De lehet hogy csak beleesett ,nem kizárt,csak azt nem értem , hogy mért kellet minden zokszó nélkül tovább szeletelni ugyanazt a sonkát???

Laczos (törölt) · http://napihulyeseg.blog.hu 2008.05.05. 20:57:05

Annak idején géptanból mesélte Jálics, hogy a DAM huzalhúzó gépsorának sebességváltója másfél évig csörgött. Többször is kérdezték a gyártó kollégákat, mi lehet az, de nem tudták megmondani. Szétszedték, amennyire tudták, de nem találták az okát. Végül másfél év után jött a nagyfelújítás, mikor végre kiemelhették a sebességváltószekrényt és az alsó fedelet is kinyithatták. Ott pedig megtalálták a csörgést okozó tárgyat: egy söröskupakot.

A sebességváltó csehszlovák Tátra gyártmányú volt :-)
süti beállítások módosítása