HTML

Mindennapi hülyeségek

Azok az apróságok, amik mellett mindnyájan elmegyünk, de nem biztos, hogy ráérünk észrevenni őket. Néha bosszantóak, de ha nem velünk történnek meg, még szórakozni is lehet rajtuk.

Friss topikok

  • vwpolo: Csak szólok, hogy a Lórántffy Kolinak semmi köze a fősulihoz, az egy szakközép kolesza :) (2013.03.12. 19:01) Ingyen albérlet??????
  • ablakos: Az ilyen hülyeségeket még az szokta tetézni, amikor egy adott házon több tíz évvel korábbi házszám... (2011.09.15. 11:35) Tirpákia szépségei I. avagy a házszámok sűrűjében
  • Law enforcer: ZolTHán? (2011.08.30. 20:36) Téhával
  • Laczos (törölt): @Zizike98: Gratulálok neki! A plakát önmagában jó lett. Arról viszont lehet, hogy nem tehet még ő ... (2009.06.21. 16:00) Csak stílusosan!
  • metalboy: A másfél literes PET-palack szinte egyáltalán nem minősül borosüvegnek( a benne lévő folyadék pedi... (2009.01.27. 08:11) (B)ornamentika

Költözni bonyolult

2008.05.14. 16:32 Laczos (törölt)

Bizony, a költözés nem egyszerű művelet. Az embernek új helyen kell berendezkednie, új szomszédokat kell megismernie - de ami a legnehezebb: új helyre kell költöztetnie a kapcsolatait is. A barátainak meg kell tanulniuk, hol is lakik, a postásban is rögzülnie kell, hogy a rosszul felcímzett, de név alapján felismert leveleket máshová dobja be és így tovább.
Ezeket a nehézségeket tapasztalhatta meg a miskolci Lila ABC is. Volt a Fonoda soron egy ház, lilára festett kapuval (legalábbis a név alapján, én gond nélkül rózsaszínnek látom, mert színtévesztő vagyok, a telefon meg kéknek, mert nem fényképezőgép) és hasonló szép színre mázolt ajtókkal, ablakkeretekkel. Itt volt a vegyesbolt. Na de a boltnak költöznie kellett, ezért az egykori lila házikó már nem lett aktuális. Pedig szép volt:

Nem kellett nagyon messzire költözni, csak a szomszéd ház mellett kezdőd mellékutcába, annak is rögtön az elejére. De a lényeg az, hogy a bolt ment, a rikító színű házikó meg maradt. Mivel a ház színe a felirat elvávolítása ellenére is eléggé figyelemfelkeltő (lett volna, ha eltávolították volna a feliratot), ezért ki kellett találni valamit, hogy a kevésbé jól szituált környékbeli vásárlóközönség ne a lila kaput kémlelve csörtessen be kimért 0,05, illetve 0,2 literes szeszesital vásárlásának szándékával a zárt kapun - tehát hogy ne rugdossák a kaput a korhelyek. Ezért kellett egy felirat, amely elég látványosan tájékoztatja őket arról, hogy a helyi bioetanol-töltőállomás elköltözött. Ilyen lett:

Na, hogyan reklámozzák a Lila ABC-t? Fekete alapon fehér betűkkel, narancssárga kerettel. Gratulálok! Költözni egyébként sem lenne egyszerű, de ha még meg is bonyolítjuk...

Szólj hozzá!

Címkék: bolt miskolc lila

A bejegyzés trackback címe:

https://napihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr28468566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása