HTML

Mindennapi hülyeségek

Azok az apróságok, amik mellett mindnyájan elmegyünk, de nem biztos, hogy ráérünk észrevenni őket. Néha bosszantóak, de ha nem velünk történnek meg, még szórakozni is lehet rajtuk.

Friss topikok

  • vwpolo: Csak szólok, hogy a Lórántffy Kolinak semmi köze a fősulihoz, az egy szakközép kolesza :) (2013.03.12. 19:01) Ingyen albérlet??????
  • ablakos: Az ilyen hülyeségeket még az szokta tetézni, amikor egy adott házon több tíz évvel korábbi házszám... (2011.09.15. 11:35) Tirpákia szépségei I. avagy a házszámok sűrűjében
  • Law enforcer: ZolTHán? (2011.08.30. 20:36) Téhával
  • Laczos (törölt): @Zizike98: Gratulálok neki! A plakát önmagában jó lett. Arról viszont lehet, hogy nem tehet még ő ... (2009.06.21. 16:00) Csak stílusosan!
  • metalboy: A másfél literes PET-palack szinte egyáltalán nem minősül borosüvegnek( a benne lévő folyadék pedi... (2009.01.27. 08:11) (B)ornamentika

Az én Oscarom

2008.02.28. 12:43 Laczos (törölt)

Ha már úgyis minden az Oscar-gáláról szól, gondoltam, én is kiosztok egy díjat az általam legjobbnak talált színészi teljesítményért - bár ez nem film lesz...
Tegnap volt négy lyukasórám (kettő lett volna, négy lett belőle), így egy barátommal úgy döntöttünk, rendezünk egy kis szirmai kiruccanást. Fel a 31-esre, az meg elindult velünk és a végtelenül ellenszenves sofőrnővel. Képzeljetek el egy 40-45 év körüli, valamikor vállig érő, de durván bedauerolt, láthatóan festett vörös hajú nőt, aki ha nagyon kihúzza magát, akkor sem veri be a fejét a disznóól szemöldökfájába (falusiak előnyben, ők tudják, mekkora ajtaja van egy szabvány disznóólnak). Mindehhez megkérdőjelezhető arcszépség, megkérdeőjelezhetetlenül borzasztó modor és állandó cigarettaszag társul. Nem ő az utazóközönség kedvence, de nem is kell mindenkinek szeretnie, nem azért van ott. Én például gond nélkül szájbavágtam volna, ha az Ölelés Világnapján (valamikor mostanában volt az is) ő próbálkozik nálam.
A részletes bemutatástól most tekintsünk el, ennyi elég is róla, a lényeg, hogy nem lopta be magát a szívünkbe, ezért mindig vártuk, hogy majd egyszer hátha kárörvendően nevethetünk rajta. Ez a busz indulása után nem sokkal meg is történt, mert az első lámpás kereszteződésben szokásához híven az 1-es ajtó végét állította be a piros lámpa vonalába. Ő úgy is látja a lámpát és így kb. 0,2 másodperccel hamarabb ér el a következő piroshoz. Csakhogy ezzel a szélső sávot sikeresen megbénította, így teljes nyugalommal lelépett a fékről és hagyta hátragurulni az Ikarust. Ezt hátulról dudaszó kísérte, majd egy 25 év körüli nő gyalogolt el a busz mellett, bekopogott az ablakon, a sofőrnő pedig leszállt és hátramentek.
Nem kétséges, belement. Vártunk, vártunk, hátha lesz valami, de aztán eluntuk és leszálltunk. Ahogy tartottunk a buszmegálló felé, hogy átszálljunk egy másik járműre, megnéztük a baleset helyszínét. A sárga FIAT Seicenton kb. 2 centit nyomódott hátrafelé a lökhárító. Nem vészes, egy rúgással kijön. A hűtő nem sérült, nem folyt a víz. Az Ikarus sérülései ebből következően még ennél is kisebbek voltak. Az utcai színielőadás főszereplői ezek után előrefáradtak a busz vezetőfülkéjébe, hogy kitöltsék a kárbejelentőt.
Ezek után szívesen átadtam volna az én díjamat a buszsofőrnek. Nem elég, hogy először bepofátlankodik a kereszteződésbe, utána nem néz a tükörbe, mikor hátraengedi a buszt, nem képes csak jelzésként kapcsolni a hátramenetet (ekkor ugyanis a tolatólámpáról tudták volna mögötte, mire készül), de még ekkor sem volt vége! A kárbejelentőt ugyanis a vezetőfülkében töltötte ki, de úgy, hogy a buszt egy centivel sem mozdította volna odébb. Ott állt tehát a 2 sávos egyetemi út egyik sávjában, közvetlenül a lámpa előtt az Ikarus 435, a lámpán csak ezt kikerülve lehetett átmenni, de ha valaki átment a túlsó sávba, hogy kikerülje, az nem látta tőle a lámpát. Mindezt úgy, hogy kb. 1 percnyire ott volt egy buszmegálló, ameddig mindkét jármű el tudott volna menni, tehát a helyszínrajz elkészítése után a "neveannyaneveszületettszigszáma" kezdetű, legalább tízperces fejezetet le lehetett volna bonyolítani ott is, sőt, a busz nem lett volna annyira útban. De nem. Ő bátor volt. Nem menekült. Vállalta. Az autósok meg oldják meg.
Ezzel kiérdemelte a díjat. Ennyire hülye ugyanis nem lehet valaki. Ezt már biztos, hogy megjátszotta, nem is rosszul...

3 komment

Címkék: busz miskolc mvk koccanás

A bejegyzés trackback címe:

https://napihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7357503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

metalboy 2008.02.29. 17:26:13

Azért ez tényleg felháborító!!! Volt pofád elmenni szirmára úgy, hogy nem szóltál!!! :D A buszsofőrtől meg ne várj sokkal többet, egyrészt mert buszsofőr - én egy másik uriembert rángatnék ki a fülkéből. Már vagy 3 szor játszotta el velem azt, hogy bámul bele a képembe mint borjú az újkapura, egy pillantást sem vet a bérletre, mikor továbbmennék utánamszól de mikrofonon keresztül, hogy" Jegy? Bérlet?" - másodszor pedig már ránézésre lesül róla az inteligencia...

Laczos (törölt) · http://napihulyeseg.blog.hu 2008.03.01. 15:35:52

Szirmáig nem jutottunk el. Negyed órát vártunk a 3-asra, de nem indult és meguntuk. 22-essel lementünk a Centrumig, onnan 12-essel a Repülőtérre, majd 8-assal a Tiszaira, végül 31-essel az egyetemre.

metalboy 2008.03.01. 22:59:33

Akkor megint hasznos volt az egyetemen töltött idő...
süti beállítások módosítása