HTML

Mindennapi hülyeségek

Azok az apróságok, amik mellett mindnyájan elmegyünk, de nem biztos, hogy ráérünk észrevenni őket. Néha bosszantóak, de ha nem velünk történnek meg, még szórakozni is lehet rajtuk.

Friss topikok

  • vwpolo: Csak szólok, hogy a Lórántffy Kolinak semmi köze a fősulihoz, az egy szakközép kolesza :) (2013.03.12. 19:01) Ingyen albérlet??????
  • ablakos: Az ilyen hülyeségeket még az szokta tetézni, amikor egy adott házon több tíz évvel korábbi házszám... (2011.09.15. 11:35) Tirpákia szépségei I. avagy a házszámok sűrűjében
  • Law enforcer: ZolTHán? (2011.08.30. 20:36) Téhával
  • Laczos (törölt): @Zizike98: Gratulálok neki! A plakát önmagában jó lett. Arról viszont lehet, hogy nem tehet még ő ... (2009.06.21. 16:00) Csak stílusosan!
  • metalboy: A másfél literes PET-palack szinte egyáltalán nem minősül borosüvegnek( a benne lévő folyadék pedi... (2009.01.27. 08:11) (B)ornamentika

Zavar az Erőben

2008.01.27. 22:43 Laczos (törölt)

Tipikus magyarországi történet:
Átadják az épületet. Vele együtt átadják a WC-t is. A WC-ben papír, papírtartó, kefe, kefetartó. Fél óra múlva a papírtartó üres, a kefe elhajítva. 5-10 perc és a papírtartóban egy új tekercs WC-papír figyel, a kefe pedig szépen vissza van téve a helyére. Megint fél óra, megint nincs papír, megint vándorúton van a kefe. Ekkor már legalább negyed órába telik, mire minden rendeződik. Az első napon még legalább tizenhétszer tűnik el a papír és teleportál a kefe, de a nap végére ennek nyoma sincs.
A második napon aztán öt perc áll vissza a "hadiállapot". Eltelik fél óra, egy óra, két óra... semmi változás. A nap végén a takarítók a kefét visszateszik a tartóba és egy újabb "szent tekercs" szolgálja a közjót. A harmadik nap reggeléig, mikor is másodpercek alatt eltűnik. A takarítók megunják, nem tesznek ki több papírt és a kefét sem rakosgatják a tartóba.
Mivel soha nincs papír, a papírtartó feleslegessé válik, így egy kisebbségi komplexusban és állandó erőfitogtatási kényszerben szenvedő WC-használó letöri. A kefe mindig útban van a lába alatt, ezért vagy eltöri a nyelét, vagy letuszkolja a WC-n, vagy kihajítja az ablakon, vagy hazaviszi (de minek, ha a tartó ottmarad?). A tartó feleslegessé válik, az még kiszolgál jó néhány belesz*rást (jó buli is az), aztán széttapossák.
A takarítók, karbantartók meg csak állnak széttárt kézzel: hová tegyék a papírt és a kefét, mikor nincs tartó? Így nincs papír, nincs kefe, de egy idő után nem is hiányzik senkinek, mert mindenki visz magával papírt. A WC meg vonalkódos lesz.
Eddig a történet, egyszerű, mondhatnám, sablonos, nap mint nap előfordul. Akkor van azonban baj, ha az Erőben zavar keletkezik, ha a történet valamely pontján belép valaki, aki mást tesz, mint ami a dolga. Ebből keletkezik például a Miskolci Egyetem alagsorában látható, elvágott 2 literes flakonba állított WC-kefe. Ez onnan származik, hogy a "se kefe, se tartó" stádiumban levő bioszférát valaki megzavarta egy kefe bejuttatásával, amihez viszont tartót kellett ügyeskedni (majd ha lesz képem, megmutatom, nem semmi). Vagy például ilyenből keletkezik ez:

 

Ez a mátészalkai Gépészeti Szakközépiskola ebédlőjének WC-je. Az állapota már "se papír, se tartó" volt, az Erőbe viszont valaki csúnyán belezavart azzal, hogy két tekercs WC-papírt helyezett el az illemhelyiségben. Így aztán helyet kellett nekik találni. Na, mégis hol sikerült? Igen, ott. A radiátoron. Nem, nem a falra szerelt tartályon. Az öntapadós WC-papír tartó sem jó. Csak a radiátor. Ami egyébként tényleg jó is lenne, ha a papír nem lenne gyúlékony, a meleg nem szállna felfelé, a WC ajtaját nem kellene folyton bezárni, mert ki sem nyílik a kagylótól és ki lehetne nyitni az ablakot. Ezzel el lehetne érni, hogy valamicske meleg eltávozzon onnan. Meg ha mondjuk nem lenne 4-5 °C-os külső hőmérsékletnél is 80 °C-os a radiátor (Nokiával mérve, nem valami hiteles). Merthogy így a helyiség kicsit más tűzveszélyességi osztályú lett, mint amilyennek tervezték.
De nem meglepő. Aki megzavarja az Erőt, az joggal számíthat arra, hogy életveszélyben van...

3 komment

Címkék: wc mateszalka

A bejegyzés trackback címe:

https://napihulyeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr82314129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

metalboy 2008.01.29. 21:32:30

Az a két tekercs - bárki is tette oda - szerintem nem maradt ott annyi ideig, űzveszélyes legyen. Egyébbkét tudod te milyen az mikor hideg a bapír!? A radiátor szerintem meg akkor volt utoljára 80 fokos mikor készítették. Amugy meg még mindig jobb mintha például a földre raknák. Így legalább nem ázik el.

Laczos (törölt) · http://napihulyeseg.blog.hu 2008.01.29. 21:57:26

Mikor készítették, szerintem még melegebb is volt 80 °C-nál, de most, mikor benn jártam és egy kölcsönkért telefonnal lemértem, akkor "csak" annyi volt a hőmérséklete. De ez benne is van a szövegben :-)

metalboy 2008.01.30. 12:13:52

Hihetetlen, hogy működik a radiátor...
süti beállítások módosítása